Районен съд – Русе осъди жена, излъгала, че телефонът й бил откраднат

0
Съдът ѝ определи наказание лишаване от свобода в размер на 1 година, което намали с една трета и ѝ наложи лишаване от свобода за 8 месеца с 3-годишен изпитателен срок
Съдът ѝ определи наказание лишаване от свобода в размер на 1 година, което намали с една трета и ѝ наложи лишаване от свобода за 8 месеца с 3-годишен изпитателен срок Снимка: Dunavmost, архив

Районен съд – Русе призна за виновна 35-годишната М. А. в това, че пред разследващ полицай устно съзнателно потвърдила неистина – че мобилният ѝ телефон бил отнет без нейно съгласие

На 23.10.2020 г. безработната жена закупила на изплащане „Samsung Galaxy Note 20“ на стойност 2499 лв., който трябвало да изплати на 24-месечни вноски по 152 лв. Веднага след това отишла със съпруга си в магазин за покупко-продажба на мобилни телефони и аксесоари и предложила за продажба новия си телефон под предлог, че имала спешна нужда от пари. Продавачът в магазина го закупил, въпреки че устройството било без кутия, без документи и без зарядно, като възнамерявал лично да го ползва. Пет дни по-късно го продал за 1500 лв. На 28.10.2020 г. подсъдимата подала писмено заявление в Първо РУ, че същия ден неизвестно лице е отнело телефона ѝ в района на Кооперативния пазар в Русе.

В хода на образуваното досъдебно производство на 14.01.2021 г. М. А. била призована на разпит в качеството на свидетел. Били ѝ разяснени правата и била предупредена за наказателната отговорност, която ще носи при съзнателно потвърждаване на неистина или затаяване на истина. Въпреки отправеното ѝ предупреждение от разследващия орган и с ясното съзнание, че лично е продала мобилния си телефон още преди заявяване на неговата липса пред органите на МВР, подсъдимата напълно съзнателно заявила в показанията си, че на 28.10.2020г. за времето, през което заедно със съпруга си се е намирала в района на Централен кооперативен пазар в гр.Русе, мобилния ѝ телефон е бил отнет от неизвестно лице. Разследването установило истината и неосъжданата М. А. била привлечена към наказателна отговорност.

Още в разпоредителното заседание подсъдимата призна вината си и поиска делото да бъде разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие. Районен съдРусе уважи това искане и ѝ определи наказание лишаване от свобода в размер на 1 година, което намали с една трета и ѝ наложи лишаване от свобода за 8 месеца с 3-годишен изпитателен срок.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Окръжен съд - гр. Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари