Радослав Росенов ще се боксира на четвъртфиналите на Световното първенство в Ташкент

0
Тежка аркада над дясното око прекъсна срещата на русенския състезател с иранеца Даниял Шахбахш
Тежка аркада над дясното око прекъсна срещата на русенския състезател с иранеца Даниял Шахбахш Снимка: БФ Бокс / архив

Тежка аркада над дясното око прекъсна срещата на русенския състезател с иранеца Даниял Шахбахш

Радослав Росенов се доближи на само една победа от възможността да спечели медал от Световното първенство по бокс за мъже в Ташкент, Узбекистан.

Състезателят на Боксов клуб „Русе“ получи тежка аркада над дясното око, като двубоят му с иранеца Даниял Шахбахш бе прекратен в средата на втория рунд. Въпреки това, 19-годишният българин бе направил достатъчно, за да вземе крайния успех с неединодушно решение над 5-ия в схемата, информираха от Българската федерация по бокс.

Срещата при 60-килограмовите премина оспорвано, като 5-кратният европейки шампион при подрастващите бе този, който търсеше боя и опитваше да предизвика противника. Двамата стартираха проучвателно и леко пасивно, но във втората част динамизираха действията. За съжаление, иранецът удари с глава национала ни в средата на рунда, което доведе и до прекратяване на битката.

На четвъртфинал Радослав ще срещне шампиона на Азия Мохамед Абу-Джайех от Йордания. Двубоят отново е на 10 май.

Утре има още един мач с българско участие. Рами Киуан (75 кг) ще преследва място на четвъртфиналите срещу Ахмад Госон от Сирия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари