Радомир Чолаков: Не сме водили разговори с "Продължаваме Промяната"

0
Или този парламент ще работи в консенсус, или няма да издържи дълго
Или този парламент ще работи в консенсус, или няма да издържи дълго

Или този парламент ще работи в консенсус, или няма да издържи дълго

ГЕРБ и ПП не са водили разговори до този момент. Това потвърди в студиото на “Денят на живо” по NOVA избраният за депутат от ГЕРБ Радомир Чолаков. “Позицията на ПП е крайно радикална. Те отказват разговори по принцип. Според мен се страхуват да започнат разговори, защото започвайки ще се види, че ние можем да постигнем консенсус по редица въпроси и няма кой знае какви разделителни линии. Техният профил и натюрел е да са агресивни и да са опозиция на ГЕРБ, смята Чолаков.

Той изрази сигурност, че двете партии могат да постигнат съгласие. “Когато разговорът стане делови наистина се вижда, че ние много лесно стигаме до общи решения. Може би това е проблем на ръководството на ПП”, допълни още той.

Според него единственият начин България да има работещо правителство е партиите да постигнат консенсус. “Ние нямаме вариант да се делим на фракции и да гласуваме с математическо мнозинство и един да надделява над друг. Или този парламент ще работи в консенсус, или няма да издържи дълго. Единственият начин, по който тази страна може да се управлява в момента - това е с консенсус. Това означава, че може да се направи правителство дори и с първия мандат, но трябва да бъде с консенсус, обясни Чолаков.

Той коментира дали би станал председател на 48-ото НС, като заяви, че по-подходящ за позицията е колегата ми Росен Желязков и би гласувал за него.

“В тази ситуация трябва да се търсят най-добрите хора за работата. Росен Желязков определено е по-добър. Той има най-големият административен опит в цялото НС - от всички народни представители и всички сили”, каза Чолаков и поясни, че председателят на НС няма право да говори. “Аз имам мнение по редица въпроси и бих искал да го изразя”, заяви той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари