Радан Кънев се готви за премиер

0
Лидерът на ДСБ е готов да приеме предложението на ГЕРБ да оглави правителството.
Лидерът на ДСБ е готов да приеме предложението на ГЕРБ да оглави правителството.

Лидерът на ДСБ е готов да приеме предложението на ГЕРБ да оглави правителството. Това стана ясно от статус на Радан Кънев в социалната мрежа Фейсбук.

„И тъй като положението е повече от сериозно: Тази сутрин проведох личен разговор с г-н Борисов. Изложих виждането си, че нито едно от предложенията на ГЕРБ не е най-доброто решение за премиер. Но тъй като споделям мнението, че нови избори са най-лошото решение, всички възможности трябва да бъдат обсъдени, нито една - прибързано отхвърлена. Възможно е, при ясно мнозинство и програма, РБ да приеме всяко предложение на ГЕРБ за министър-председател. Ако това предложение съм аз, бих приел само при ясна подкрепа на политическия съюз, в който участвам, и на семейството си”, пише още Кънев във Фейсбук.

"Никога не сме искали постове до момента, така че всички информации за това са несъстоятелни, неверни, включително имената, които са записвани. Просто въпроса за мнозинството и за политическата програма са много по-важни. Нали се сещате, че преди седмици казах, че допуснахме грешка да обсъждаме имената преди програмата. Няма да я допуснем втори път.", казва още Кънев

Въпрос: Кои са сферите, за които ще настоявате за министерски постове?
Радан Кънев: Не е коректно към колегите от ГЕРБ да обявяваме предварително публично, това винаги е предмет на преговори. Противно на публикациите в медиите, не са нито осем, нито девет.
Въпрос: Т.е. съвпада ли с желанието на ГЕРБ да е пропорционално на участието ви в парламента?
Радан Кънев: Относително.
Въпрос: Толкова ли е трудно вече дни наред да не можете да кажете колко министерски постове искате?
Радан Кънев: Не. Не е изобщо трудно и никога не е било проблем. Никога не сме искали до момента, така че всички информации за това са несъстоятелни, неверни, включително имената, които са записвани. Просто въпроса за мнозинството и за политическата програма са много по-важни. Нали се сещате, че преди седмици казах, че допуснахме грешка да обсъждаме имената преди програмата. Няма да я допуснем втори път.
Въпрос: Програмната декларация готова ли е вече?
Радан Кънев: В момента колегите са на финални, напълно редакционни бележки, така че спокойно може да се каже, че документа е готов.
Въпрос: В каква посока са редакциите?
Радан Кънев: Вчера след седемчасова работа колегите и от двете страни са свършили наистина фантастична работа и огромна част от нещата са съгласувани и се е стигнало до едни добри, на моменти приятно – подробни текстове.
Въпрос: Кога ще се подпише коалиционното споразумение? И какво ще кажете за песента на AC/DC от вчера?
Радан Кънев: Аз много често пускам музика във фейсбук и обикновено е хеви метъл. Човек винаги настроението му определя музиката, която слуша. А коалиционно споразумение след като уточним мнозинството, програмата и състава ще подпишем, разбира се.
Въпрос: Трите основни партии от РБ, които участвате в преговорите ще имат ли представители в изпълнителната власт?
Радан Кънев: Никога не съм делил партиите на основни и неосновни, винаги съм разглеждал блока като единна политическа сила. Да, има представители на отговорно политическо ниво в това, което ще предложим. Това означава председатели, зам. председатели, организационни секретари.
Въпрос: Вие обаче оставате на позицията, че няма да участвате.
Радан Кънев: Да, това е факт, това мога да кажа, защото съм го казвал много пъти и то съм го казвал не, за да кокетнича.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари