Профилът на Бойко Борисов е фалшив?

0
Нарушава ли правилата на социалната мрежа и трябва ли да бъде докладван профила на г-н Борисов, че е фалшив?
Нарушава ли правилата на социалната мрежа и трябва ли да бъде докладван профила на г-н Борисов, че е фалшив?

Премиерът Бойко Борисов нямал достъп до фейсбук профила си, каза Никола Николов, който е в пресцентъра на партия ГЕРБ.

Щом г-н Борисов няма достъп до профила си, това означава, че профилът му е фалшив. Според общите условия на Фейсбук, никой не трябва да ползва чужда самоличност и да се представя за друго лице.

Нарушава ли правилата на социалната мрежа и трябва ли да бъде докладван профила на г-н Борисов, че е фалшив?  

Никола Николов бе разпитан по делото, което журналистката и настоящ депутат от Хасково Елена Йончева води срещу министър-председателя, предаде 24 часа.

Повод за съдебния спор е твърдение, че Борисов бил казал, че държавата платила милиони на Йончева за филмите. От думите на Николов се разбра, че най-вече той качва материали във фейсбук страницата на премиера, и той има достъп до нея.

В изключителни случаи и една колежка, която работи в Министерския съвет, но това е в 99% в случаите, когато премиерът е в чужбина, обясни Николов.

В същото време обаче имал и няколко десетки фалшиви профили, които копирали едно към едно съдържанието, включително и снимките. Така например на един от тези фалшиви профили преди дни бил публикуван клипът "Танц със саби", на който мин.-председателят танцува в Саудитска Арабия, но на фона чалга песен.

Разпитът на Николов е поискан от адвокатите на премиера Марин Марковски и Божидар Терзийски, защото се твърди, че във фейсбук страницата се е появило неговото изказване за Елена Йончева. Шефът на пресцентъра на ГЕРБ отрича да е чувал подобно нещо.

На делото бяха разпитани още журналистите Иван Гарелов, Виза Неделкова и Къдринка Къдринова, както и бившият зам.-министър на здравеопазването Емил Райнов. Техният разпит беше поискан от адвоката на Йончева Георги Атанасов.

Според Гарелов Йончева и Сергей Станишев вече се били разделили по времето, когато той е бил мин.-председател, но за да не се уврежда неговият имидж, все още били заедно. Йончева и Гарелов не били близки приятели, защото журналистката била доста "затворен и почти консервативен човек."

Гарелов обясни, че в началото на връзката им със Сергей Станишев, той бил много по-печеливш, защото журналистката била много по-популярна от сегашния лидер на ПЕС, който тогава работил в международния отдел на БСП.

Бившият зам.-министър Емил Райнов, който познава Елена Йончева от 30 години обясни, че след като чула обвиненията на Борисов, тя се почувствала омерзена и отчаяна. Райнов припомни, че журналистката имала син, който през април т.г. навърши една година и нейните тревоги са: как ще го възпитава и как ще му обясни тези неща.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари