Радан Кънев е водач на евролистата на "Демократична България"

0
Задачата на Кънев е да превърне ДСБ в притегателен център за десния вот, който да е алтернатива на ГЕРБ, заяви лидерът на "Да, България" Христов Иванов
Задачата на Кънев е да превърне ДСБ в притегателен център за десния вот, който да е алтернатива на ГЕРБ, заяви лидерът на "Да, България" Христов Иванов

Радан Кънев (ДСБ) ще е водач на евролистата на "Демократична България", на второ място е Стефан Тафров, а трета ще е Албена Симеонова от ПП "Зелените".

Това обяви лидерът на "Да, България" Христов Иванов, бивш правосъден министър. 

"Задачата на Кънев е да превърне ДСБ в притегателен център за десния вот, който да е алтернатива на ГЕРБ. Не сме направили компромиси просто за да сме заедно, а за да гледаме напред", обясни Иванов.

Радан Кънев пък обясни, че не се готвил да участва в изборите за Европейски парламент - освен като застъпник на Светослав Малинов.

Оказа се, че спряганият за възможен водач Светослав Малинов, който в момента е евродепутат, е "наказан" заради отсъствието му при гласуването за пакета "Мобилност" в Европарламента. Малинов не успя да участва в решителното заседание в понеделник, като се оправда с проблем при пътуването.

"Убеден съм, че някои от нашите опоненти щяха да използват тази тема, за да дискредитират нашата листа", коментира Малинов, като призна, че отсъствието му от гласуването в ЕП е негова злополучна грешка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари