Работниците и пенсионерите ще платят цената за кризата

0
Ваня Григорова: Подготвяме протест автошествие, с което ще блокираме столицата
Ваня Григорова: Подготвяме протест автошествие, с което ще блокираме столицата Снимка: БГНЕС

Ваня Григорова: Подготвяме протест автошествие на 11 ноември, с което ще блокираме столицата

Още в началото на годината беше ясно, че някой трябва да плати цената за кризата, която се задава. Според управляващите това ще бъде обикновеният български гражданин – работникът и българският пенсионер. Това каза в предаването "Денят на живо" по Nova NEWS Ваня Григорова от КТ "Подкрепа" по повод предвижданото от служебното правителство замразяване на минималната работна заплата и ръста на пенсиите.

"Ние подготвяме протест автошествие на 11 ноември, с което ще блокираме столицата. Призоваваме българските граждани, които смятат, че има повод за протест, да се присъединят, Протестът ни е срещу всички, които са в управлението или са кандидати за управлението", заяви Григорова.

"Служебното правителство трябваше да внесе бюджет с увеличени социални плащания, независимо какъв ще е дефицитът", подчерта тя.

"18% е средната инфлация за всички, но има и хора, които използват целия си месечен доход за храна, защото цените на храните скочиха много повече. Служебното правителство трябваше да направи всичко възможно за бюджета, за да не продължават българските граждани да обедняват", посочи синдикалистката.

Според нея изплащането на компенсациите на компенсациите от държавата на калпак трябва да продължи, но трябва да се увеличи данък печалба.

"Опасявам се обаче, че в Народното събрание тази тема е табу. Няма как да имаме средства, ако продължава да е тема табу по-високото облагане на по-високите доходи", каза още Ваня Григорова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари