Работили ли са противоградните системи в района на Симеоновград, след като градушка попиля всичко?

1
Земеделски производител сподели, че реколтата му е напълно унищожена
Земеделски производител сподели, че реколтата му е напълно унищожена Видео: NOVA

Унищожена реколта и множество щети след пороя с унищожителна градушка, която удари Симеоновград

Потърпевши от стихията разказаха в ефира на „Здравей, България” по NOVA, че ледените късове са били с размерите на яйце.

„Преди да започне стихията аз поне не чух да се е задействала системата против градушки. В групата на града, в която сме във Facebook,  хора казаха, че са чули. Но масово хората споделят, че преди началото не е имало такова нещо. Час след голямата градушка чухме противоградните ракети и след тях се изсипа пак, но по-ситна градушка”, разказа Валентина Гецова. По думите й съседите й до посред нощ са сменяли счупени керемиди.

Земеделски производител сподели, че реколтата му е напълно унищожена. „Имаме ракетна площадка, изградена преди 4-5 години. Радваме се, че е направена. Когато пускат противоградните ракети градушката е много ситна. Защо никой не е гърмял сега? Искаме да потърсим отговорност”, сподели друг от потърпевшите. И допълни: „Не знаем как ще се справим. Повечето от нас нямат застраховка на земеделските имоти”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари