Работата по бъдещия плувен комплекс в Русе започна със сигнал до полицията

2
Тези дни теренът започна да се разчиства, но процедурата бе прекратена
Тези дни теренът започна да се разчиства, но процедурата бе прекратена Снимка: Русе Медиа

Започнаха дейностите по подготовката на терена за бъдещия плувен комплекс в Русе, който ще се намира в пространството между МОЛ Русе и фирма „Аристон“.

От години мястото е пустеещо, с изоставени тухлени къщи, които последните години се превърнаха в свърталища на бездомници и клошари. Тези дни постройките бяха съборени, а теренът започна да се разчиства, информира Русе Медиа. Процедурата обаче бе прекратена заради подаден сигнал към полицията със съмнение за незаконно присвояване на тухли и вещи от съборените сгради.

Разяснение какво точно се случва даде ресорният зам.-кмет Димитър Наков. Той коментира, че става дума за нормална процедура и действия, свързани с освобождаването и подготовката на терена за строителни дейности. Все още има конструкции на сгради и складове, които в момента се обследват, и през март ще се пристъпи и към тяхното събаряне. В момента от постройките единствено има една, която се ползва за складови помещения за нуждите на Гражданска защита.

От общината коментираха още, че в бюджета за дейности по събаряне и разчистване на стари сгради и терени са заложени 180 000 лева, които се оказват крайно недостатъчни. Предвидени са още 20 000 лева за премахване на незаконни постройки в Русе, но общо като сума, дори и при използването на най-евтината работна ръка, тези средства не достигат. Само събарянето на старата Гребна база на брега на Дунава след нейното опожаряване е глътнало 110 000 лева, отделно средства са отишли за разчистването на района около бившата Военна болница.

От общината обясниха, че всички тухли, керемиди и строителни материали, които биха могли да се използват повторно, се отделят, описват и процентна квота от тях се отделя за разпределяне към нуждаещите се.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- И той ми казва: "Искам да имам дете от теб!"
- И ти?!
- Пратих му по-голямото, че то яде повече!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари