Путин: Взривяването на Кримския мост е украински терористичен акт

2
Това е измислено, извършено и поръчано от украинските специални служби
Това е измислено, извършено и поръчано от украинските специални служби Видео: Ройтерс

Това е измислено, извършено и поръчано от украинските специални служби

Руският президент Владимир Путин обвини тайните служби на Украйна за взрива на Кримския (Керченския) мост, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Руският президент го определи като терористичен акт: "Няма никакво съмнение. Това е терористичен акт, целящ да унищожи изключително важна гражданска инфраструктура", заяви Путин във видеоклип в канала Telegram на Кремъл.

"Това е измислено, извършено и поръчано от украинските специални служби", каза още Владимир Путин. Той се срещна с Александър Бастрикин, ръководител на Следствения комитет в Русия, който представи резултатите от разследването на съботната експлозия и пожара на моста.

Взривът на моста над Керченския проток предизвика одобрителната реакция на украински официални лица в събота, но не и поемане на отговорност.

Руският вицепремиер Марат Хуснулин заяви, че от днес руските водолази ще започнат работа по проучване на щетите по Кримския мост, съобщиха местните информационни агенции.

Руското министерство на транспорта съобщи, че товарните влакове и пътническите влакове на дълги разстояния по моста се движат по разписание днес. Ограниченото движение по пътищата беше възобновено в събота около 10 часа след взрива.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    3
    В.П.
    В Русе е пълно с путинови последователи ! Човек да го е срам да чете коментарите на комунистическите наследници ! А искате инвестиции, развитие и просперитет ,както и пари от Европа ,по плана за възстановяване ! Вие ако сте на мястото на ЕС ,ще дадете ли ? НЯМА ,нали ! АБПФК да искат от Русия и да чакат до второто пришествие,но така BG загива
  • 2
    2
    джо бидон е дементен
    Българското общество не признава усрайна! България е християнска република и категорично отхвърля лгбт извращенията на сащ! България каза ДА на РАСИЗМА! България каза НЕ НА лгбт ИЗВРАЩЕНИЯТА на сащ! България категорично обяви сащ за агресор! България категорично обяви сащ за терористична държава! България категорично подкрепя християнските братя руснаци! България категорично подкрепя РУСИЯ! България категорично каза ВЪН сащ от България, вън на всички сащнически нпо-та на сащ от България! България тотално и категорично подкрепя борбата на Русия срещу антихристиянските ценности!
  • -3
    1
    Bonkerz
    А ответната руска ракетна атака по жилищни блокове в Запорожието със 17 убити и 60 ранени не е терористичен акт? Точно Путин ли говори за унищожение на важна гражданска инфраструктура? По тоя мост минават над 80% от войниците и въоръжението на тераруските. Предния месец след като избягаха от Хасковска област тераруските удариха електроцентрала и спряха тока на над 1 милион души. Още в началото на войната удариха гражданска инфраструктура (военно престъпление) на Украйна като летища, язовири, електроцентрали, нефтопроводи, газопроводи, пристанища, силози за зърно, молове и т.н. В 1 затвор сложиха бомба и убиха над 50 украински военнопленници и имаха наглостта да кажат, че е дело на Украйна. Само в театъра в Мариупол има загинали криещи се над 300 цивилни, като на земята пред и зад театъра с огромни бели букви пишеше "ДЕЦА"...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари