Владимир Путин: Ситуацията в Донбас ще бъде стабилизирана

2
Путин каза, че Русия изпитва "голямо уважение" към украинския народ
Путин каза, че Русия изпитва "голямо уважение" към украинския народ Снимка: БТА / АР

Путин каза, че Русия изпитва "голямо уважение" към украинския народ 

Русия очаква обстановката в Донбас и в другите контролирани от нея територии да се стабилизира и спокойно да може да развива тези региони. Това заяви по видеоконферентна връзка президентът Владимир Путин на среща с учители, цитиран от ТАСС, предаде БТА

"Разбира се, очакваме ситуацията да бъде стабилизирана, ще можем спокойно да развиваме тези територии, помагайки ви да укрепите страната като цяло. На вас и всички хора в тези територии, които в продължение на дълги години заедно с вас търпяха лишения и в сърцето си се стремяха да се присъединят към Русия - дълбок поклон", каза той, обръщайки се към учителка от град Макеевка в самопровъзгласилата се Донецка народна република.

В изказването си, излъчено на живо по телевизията, Путин съобщи, че е подписал указ с "корекции" на частичната мобилизация за някои категории учащи.

В частност става дума за отлагане на военната служба за категории студенти като тези, които са се записали да учат в акредитирани частни университети, както и за младежи, записани в програми за следдипломна подготовка, посочва Ройтерс.

Путин добави, че Русия изпитва "голямо уважение" към украинския народ въпреки, по думите му, "сегашната ситуация".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари