Путин смени швейцарския си часовник с руски

1
Путин иска да даде добър пример и да демонстрира личната си ангажираност с програмата на правителството за заместване на вноса
Путин иска да даде добър пример и да демонстрира личната си ангажираност с програмата на правителството за заместване на вноса

Ексклузивният модел с черен оникс струва около 24 хил. евро

Президентът на Русия демонстративно насърчава националната икономика: според съобщения в медиите вместо швейцарска марка Владимир Путин отскоро носи ръчен часовник, произведен в Русия.

Според медийни публикации той е с марката Imperial Peterhof Factory на руския производител „Ракета“, информира Инвестор.бг

Според онлайн вестника gazeta.ru часовникът струва 1,5 млн. рубли, което се равнява на около 24 хил. евро. Според статията президентският часовник е ексклузивен екземпляр: черният оникс, използван за рамката, може да бъде поръчан само от Путин, но не и от други клиенти.

„Часовникът на президента е с черен оникс. Сега не използваме този конкретен камък, за да може часовникът да запази своята ексклузивност. Можете да поръчате подобен часовник, но с различен камък. Цената на часовника винаги е една и съща: 1,5 млн. рубли. Часовниците са унисекс, но не познавам момичета, които да си ги поръчват. Поръчват ги предимно мъже. В момента разработваме женски модел, който ще е с диаманти. Вероятно ще струва по-скъпо", заявиха от компанията.

След руското нападение над Украйна в края на февруари страната е обект на мащабни санкции. Много международни компании се оттеглиха от Русия. Поради това много стоки и продукти вече не могат да се произвеждат и доставят там. Москва обаче многократно подчертава, че ще преживее наказателните мерки и дори ще излезе по-силна от тях.

По-лошо качество за по-висока цена

Според „Комерсант" досега лидерът на Кремъл често е носил модели, произведени от швейцарските производители Blancpain или IWC. „Да не забележиш разликата е все едно да объркаш бившия Mercedes-Benz Pullman Guard на президента с настоящата му лимузина Aurus Senat", гласи коментар в руския всекидневник, който пръв съобщи за новия часовник на ръката на Путин.

Журналистите обясняват преминаването към руския модел с функцията на руския президент като модел за подражание: Путин иска да даде добър пример и да демонстрира личната си ангажираност с програмата на правителството за заместване на вноса.

Тази програма предвижда руската икономика да произвежда възможно най-много компоненти, стоки и продукти, които липсват поради западните санкции. Повечето икономисти обаче не вярват, че това ще бъде успешно поради тесните взаимовръзки на световната икономика. Те смятат, че най-вероятният сценарий е деиндустриализация с по-лошо качество на по-висока цена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари