Съд в Москва потвърди 9-годишната присъда на Алексей Навални

0
Навални използва съдебното заседание за остри критики срещу президента Владимир Путин заради войната в Украйна
Навални използва съдебното заседание за остри критики срещу президента Владимир Путин заради войната в Украйна Снимка: БТА, архив

Съд в Москва потвърди 9-годишната присъда на опозиционния лидер Алексей Навални по обвинения в злоупотреби с дарения за политическите му организации, съобщава Франс прес

Адвокатите на подсъдимия определиха присъдата като политически мотивирана, а самият Навални използва съдебното заседание за остри критики срещу президента Владимир Путин заради войната в Украйна, уточнява БНР 

"Това е глупава война, изградена от лъжи. Един луд е впил ноктите си в Украйна," каза Навални, прекъсван многократно от съдията.

Също днес, друг Московски съд разпореди ареста на двама блогъри - Майкъл Наки и Вероника Белоцерковская, за дискредитиране на руската армия и офанзивата ѝ в Украйна. Двамата имат стотици хиляди последователи на каналите си в YouTube и Instagram.

Нареждането на руския съд няма как да ги засегне, тъй като и Наки, и Белоцерковская живеят в чужбина, уточнява Ройтерс

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Свети Унуфри
    Курсът на Анални по усвояване на тънкостите на фелациото и фистинга продължават и ще продължат докато не стане виртуоз в тези дисциплини.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари