Путин: Русия се нуждае от много силна армия

0
Путин подчерта, че силната армия, оборудвана с модерни оръжия, е ...
Путин подчерта, че силната армия, оборудвана с модерни оръжия, е ...

Руският президент Владимир Путин заяви днес, че Русия се нуждае от силна армия, за да възпре заплахите близо до границите й, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

На среща в Кремъл с випускници от руски висши военни учебни заведения Путин подчерта, че силната армия, оборудвана с модерни оръжия, е гарант за суверенитета и териториалната цялост на Русия. Той обеща да продължи модернизирането на армията, включващо с доставки на голям брой нови оръжия.

Путин увери, че Русия няма агресивни намерения и се стреми да урежда всеки спор изключително чрез политически средства, спазвайки международното право и интересите на другите страни.

"Русия е една открита мирна стана, която е за укрепване на сътрудничеството и партньорството с всеки, който е готов за това", подчерта президентът.

"Ние нямаме и не можем да имаме агресивни планове. Ние никого не заплашваме. Всички спорни въпроси се стремим да решаваме изключително чрез политически средства. Ние се отнасяме с уважение към международното право и интересите на другите страни", заяви Путин.

Той припомни, че сега активно се укрепват руските стратегически ядрени сили и подразделенията на военно-космическата отбрана, че бойните способности на всички родове войски и видове въоръжени сили съществено е нараснал.

Президентът добави, че арсеналът на руската армия ще бъде попълнен с ново въоръжение, нова техника, самолети, подводници, кораби, бойни роботи, безпилотни летателни апарати, високоточни оръжия.

Въпреки, че богатата на петрол и природен газ Русия е в рецесия, Путин планира да похарчи до 2020 г. 22 трилиона рубли /над 400 милиарда долара/ за модернизиране на въоръжените си сили, отбелязва АП.

Агенцията посочва, че популярността на руския президент се увеличава, независимо от икономическите проблеми на страната. Допитване на социологическия център "Левада" показа, че одобрението за Путин в Русия е достигнало исторически максимум  от 89% този месец.
 

Източник: DNES.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари