Путин призова руснаците да проявят патриотизъм и да гласуват

0
Започва тридневното гласуване на президентските избори в Русия
Започва тридневното гласуване на президентските избори в Русия Снимка: ТАСС

Започва тридневното гласуване на президентските избори в Русия

В навечерието на започващото утре тридневно гласуване на президентските избори в Русия Владимир Путин призова руснаците да проявят патриотизъм и да упражнят правото си на глас.

"Участието в изборите днес е проява на патриотични чувства. Добре го знаят жителите а Донбас и Новоросия, които в трудни условия гласуваха на референдумите за единство с Русия. Тези дни те отново ще направят своя избор. Ще гласуват и нашите бойци на фронта. Проявявайки мъжество и героизъм, те защитават отечеството, а участвайки изборите, дават пример на всички нас", каза Владимир Путин в телевизионно обръщение

Междувременно властите в Молдова обвиниха Русия за това, че на територията на сепаратистката Приднестровска република са били напечатани бюлетини и създадени шест избирателни секции. Според Кишинев това нарушава двустранното споразумение с Москва гласуването да става единствено в руското посолство.

А украинското министерство на външните работи призова международната общност да не признава резултатите от президентските избори в Русия, като ги определи като фарс.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че хората не трябва да се страхуват от Владимир Путин, а да го уважават и слушат. Така Песков отговори задочно на литовския президент Гитанас Науседа, който заяви, че в Литва, където беше нападнат и пребит съратникът на Алексей Навали Лионид Волков никой не се страхува от Путин.

На този фон в Ставрополския край Федералната служба за сигурност обискира дома на Александър Коровайни, който са занимавал със събирането на подписа в подкрепа на кандидатурата на Борис Надеждин. Ще припомня, че Централната избирателна комисия не допусна Надеждин до участие в изборите, предава БНР.

Освен това съд в Москва осъди на по три и половини години затвор двама студенти във Висшето училище по икономика по обвинение, че са участвали в дейността на екстремистка организация. Според съда Алина Олехнович и Иван Трофимов са били свързани с мрежата от нелегални щабове на Алексей Навални, която "се занимавала с подривна дейност на територията на Руската федерация".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари