Путин предпочита "по-предвидимия" Байдън пред Тръмп

0
Руският президент допълни, че е готов да работи с победителя в изборите в Съединените щати, независимо кой е той
Руският президент допълни, че е готов да работи с победителя в изборите в Съединените щати, независимо кой е той Снимка: ЕПА / БГНЕС / архив

Руският президент допълни, че е готов да работи с победителя в изборите в Съединените щати, независимо кой е той

Руският президент Владимир Путин описа американския си колега Джо Байдън в сряда като "по-предвидим" от Доналд Тръмп, но каза, че Кремъл е готов да работи с всеки, който спечели изборите през ноември.

Попитан от журналист кой Русия би искала да види победител в вероятното състезание между действащия демократ и републиканския фаворит, Путин каза: „Байдън, той е по-опитен. Той е предвидим, той е политик от старата школа“.

Путин отхвърли въпросите за възрастта и здравето на Байдън, като президентът трябва да навърши 82 години само седмици след изборите. „Когато се срещнах с г-н Байдън преди три години, вярно е, хората вече говореха за неговите неспособности, но аз не видях нищо подобно“, каза Путин, очевидно имайки предвид среща на върха в Женева, пише АФП, цитирана от БГНЕС.

Проучванията в САЩ показват, че избирателите са силно загрижени за възрастта на Байдън. Проблемът с възрастта се усложнява от два наскорошни епизода, когато Байдън обърка европейски лидери с мъртви предшественици. Миналата седмица Белият дом беше принуден яростно да защити компетентността на президента, след като специален доклад го описа като "възрастен човек с лоша памет". Самият Байдън отговори гневно на обвинението, но след това усложни проблема, като смеси президентите на Египет и Мексико.

77-годишният Тръмп напоследък също смесва имената на хората, като обърка съперничката си за републиканската президентска номинация Ники Хейли с бившата лидерка на Камарата на представителите Нанси Пелоси.

Въпреки това Путин изрази силна опозиция срещу външната политика на Вашингтон при Байдън. „Това, което трябва да разгледаме, е политическата позиция, а тази на сегашното управление е изключително вредна и грешна“, каза Путин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари