Доналд Тръмп: Джо Байдън вече е най-лошият президент в историята на САЩ

0
Всички знаехме, че администрацията на Байдън ще бъде лоша, но никой от нас нямаше представа колко лоши ще бъдат и колко вляво ще отидат
Всички знаехме, че администрацията на Байдън ще бъде лоша, но никой от нас нямаше представа колко лоши ще бъдат и колко вляво ще отидат Снимка: Getty Images

Демократът Джо Байдън вече се е превърнал в най-лошия президент в историята на САЩ

Това заяви в неделя предшественикът му на поста държавен глава Доналд Тръмп, предава ТАСС, цитиран от агенция Фокус.

„Всички знаехме, че администрацията на Байдън ще бъде лоша, но никой от нас нямаше представа колко лоши ще бъдат и колко вляво ще отидат, той [Байдън] никога не е говорил за това. Джо Байдън имаше най-катастрофалния първи месец [на поста] от всички президенти в съвременната история на [САЩ], вярно е“, каза републиканецът, говорейки на конференция на американските консервативни кръгове в Орландо, Флорида. Администрацията на Байдън вече доказа, че е против работата, срещу семействата, срещу границите, срещу енергетиката, срещу жените, срещу науката“.

„Само за един кратък месец преминахме от [принципа] Америка на първо място към Америка последна“, каза бившият американски лидер в първата публична изява на Тръмп на събитие след изтичането на президентския му мандат.

Тръмп заяви, че политиката на новата администрация ще доведе до зависимост на САЩ от петрола от Русия и Близкия изток. Републиканецът разкритикува решението на Байдън да върне САЩ към Парижкото споразумение за климата.

Джо Байдън върна САЩ към много несправедливото и скъпо Парижко споразумение за климата, без да обсъжда [възможността] за по-добра сделка. Каква е ползата, когато [използваме] чиста [енергия], а Китай не, Русия - не, Индия - не?“ - обяви републиканецът. Той също така разкритикува решението на новата администрация да спре строителството на тръбопровода Keystone XL от Канада до САЩ. Това, според Тръмп, е унищожило „42 хиляди добре платени работни места“.

Тръмп заяви, че е горд, че по време на президентството си „успя да направи Америка енергийно независима“. „Съединените щати се превърнаха в енергийна суперсила номер едно. Много по-голяма от Саудитска Арабия, Русия. Оставихме ги много назад“, аргументира се бившият президент.

„Но ако демократите постигнат своето, ние ще преминем от енергийно господство към енергийна катастрофа. Това се случва. При политиката на радикалните демократи цената на бензина вече е скочила с 30% след изборите.  Да заредите с гориво микробуса ще струва около $ 200. Цените на енергията ще скочат до небето, това включва и вашите сметки за ток“, каза Тръмп.

„За петрола сега ще разчитаме на Русия и Близкия изток. Те казват: „Русия, Русия, Русия“. Какво [може] да бъде по-добро от това, което тези момчета направиха за Русия? Политиката на Байдън - това е огромна печалба за други страни производителки на петрол и огромна загуба за САЩ и нашите прекрасни граждани“, смята бившият държавен глава на САЩ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари