Путин: От Турция трябваше да вдигнат телефона, а не да плачат в Брюксел

0
Това, което Турция направи с нашия свален самолет, не просто не е приятелска, а е направо враждебна постъпка
Това, което Турция направи с нашия свален самолет, не просто не е приятелска, а е направо враждебна постъпка

"Това, което Турция направи с нашия свален самолет, не просто не е приятелска, а е направо враждебна постъпка. Да допуснем, че това е нещастен случай. Добре, станалото - станало, макар да загубихме хора. И вместо те да вдигнат телефона и да обяснят ситуцацията, тръгнаха да плачат в Брюксел. И се крият зад НАТО", каза руският президент Владимир Путин на ежегодната си пресконференция в Москва, на която присъстват рекордните 1400 журналисти, предаде Всеки ден.

Руският държавен глава намекна, че поведението на Турция е неприемливо, защото малко преди историята със самолета той е водил разговори с турското правителство в Анталия. "Ние проявихме разбиране по доста важни теми за турската страна далеч от международното право. И сега, кажете ми какво да мисля и как да реагирам?! Малко след като ние проявихме разбиране към техните парещи теми дойде историята със сваления самолет", допълни Владимир Путин.

Путин откри брифинга с виц за двама приятели, които се срещат в две поредни години: Единият е опърпан, другият е с луксозни дрехи. Вторият пита: "Как е животът? Ами като зебра, бяло и черно." Двамата се срещат след още една година. Първият излежда още по-зле, неговият другар пак пита: "Какво, не си ли излязъл от черния период? Не, оказа се, че това е бил белият."

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари