Путин, Байдън и кралицата поздравиха българите за празника

0
Държавни глави и лидери от цял свят поздравиха българите за Националния празник 3 март
Държавни глави и лидери от цял свят поздравиха българите за Националния празник 3 март Снимка: Президентство на РБ

Поздравления за българския народ по случай Националния празник 3 март изпратиха лидери от целия свят, съобщиха от прессекретариата на държавния глава

В своя поздравителен адрес президентът на САЩ Джоузеф Байдън подчертава, че САЩ ще продължат да бъдат непоколебим партньор в отстояването на върховенство на закона, укрепването на демократичните институции, борбата с корупцията и просперитета на българските граждани.

В писмото си президентът на Руската федерация Владимир Путин поздравява българския държавен глава с Деня на освобождението на България от османско иго и изразява почит към саможертвата на българските опълченци и руските войници, воювали рамо до рамо за свободата на България.

Федералният президент на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер изпраща сърдечни поздравления към българските граждани и изразява надежда, че във време, изпълнено с предизвикателства, сътрудничеството, скрепено с доверие между двете страни, ще продължи. „Заедно, като европейци и приятели, ние ще се справим успешно с предизвикателствата“, заявява германският държавен глава.

По случай българския национален празник кралица Елизабет II отправя най-добри пожелания към българския народ. „Надявам се с преодоляването на глобалните здравни предизвикателства заедно, с решителност и твърдост, да предстоят по-добри времена в бъдеще“, се казва в адреса на кралицата на Обединеното кралство.

Президентът на Китайската народна република Си Цзинпин пожелава просперитет на България и мир и благоденствие на българския народ. Китайският държавен глава изразява увереност, че традиционното приятелство и стратегическото партньорство между двете страни ще продължат да се развиват за благополучието на двата народа.

Сърдечни поздравления и искрени благопожелания за щастие и просперитет на българския народ изразява в поздравителния си адрес императорът на Япония Нарухито.

Сред изпратилите поздравления по случай празника са още кралят на Испания Фелипе VI, кралят на белгийците Филип, президентът на Словения Борут Пахор, президентът на Република Ирландия Майкъл Хигинс, федералният президент на Конфедерация Швейцария Игнацио Касис, президентът на Естония Алар Карис, президентът на Република Финландия Саули Нийнистьо, президентът на Република Малта Джордж Вела, президентът на Държавата Израел Ицхак Херцог, президентът на Палестина Махмуд Аббас, президентът на Република Азербайджан Илхам Алиев, президентът на Египет Абдел Фатах ас Сиси, кралят на Мароко Мохамед VI, президентът на Социалистическа република Виетнам Нгуен Суан Фук, президентът на Република Сингапур Халима Якоб и много други държавни лидери и представители на международни организации.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари