Пуснаха под домашен арест полицаите, ограбили мигрант

0
Бежанецът е сигнализирал, че са му взели мобилен телефон и 50 евро
Бежанецът е сигнализирал, че са му взели мобилен телефон и 50 евро Снимка: Окръжен съд - Ловеч

Бежанецът е сигнализирал, че са му взели мобилен телефон и 50 евро

Двамата полицаи от Районното управление в Ябланица, обвинени за кражба от нелегален мигрант, са пуснати под домашен арест с електронна гривна. Това реши днес Районният съд в Тетевен, съобщиха от Окръжния съд в Ловеч, информира БТА.

Полицаите бяха задържани на 5-и септември тази година.

Разследването започнало няколко дни по-рано - на 28 август, в Районното полицейско управление в Ботевград. Тогава постъпил сигнал от 26-годишен сирийски гражданин, който незаконно преминал границата. Той заявил, че бил спрян от полицейски патрул на автомагистрала "Хемус", в района на разклона за Ябланица, докато се движел пеша, като му били отнети мобилен телефон и 50 евро.

След това двамата полицаи го изоставили. Така сириецът продължил пеша до бензиностанция в района на Ботевград. Там с помощта на други граждани бил подаден сигнал на тел. 112. След като е установено, че престъпленията са извършени на територията на Ловешка област, разследването било поето от Районната прокуратура в Ловеч.

Няколко дни по-късно - на 5-и септември, органите на реда претърсили лек автомобил в Ябланица, собственост на единия полицай. В колата били открити бойни патрони, предназначени за служебното му огнестрелно оръжие, за които той не взел необходимите мерки за сигурност, предвидени в закона.

На двамата полицаи - които са на длъжност "младши инспектор" при Районното управление в Ябланица, са повдигнати обвинения за извършените престъпления – за кражба, извършена от длъжностни лица, като са се възползвали от служебното си положение, както и за оказана помощ на лице, извършило престъпление, да избегне наказателно преследване. На Г. Й. Г. е повдигнато още едно обвинение – за това, че в личния си автомобил държал боеприпаси – патрони за служебното си оръжие, като не е взел необходимите мерки за сигурност.

Съдът е приел, че от данните по досъдебното производство може да се направи обосновано предположение, че обвиняемите са съпричастни към извършените тежки престъпления, за които са обвинени. По последната предпоставка за взимане на най-тежката мярка за неотклонение, а именно да съществува реална опасност обвиняемите да се укрият или да извършат престъпление, обаче съдът не е намерил основания за налагането на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Определението на Районния съд в Тетевен може да се обжалва в тридневен срок пред Окръжния съд в Ловеч.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари