Пуснаха новата абонаментна карта на "Дунав"

0

Дългоочакваната новина за феновете на „Дунав“ вече е факт.

Новата абонаментна карта на отбора за сезон 2017/2018 ще бъде на цена от 100 лева за обикновен сектор. За секторът с козирка картата е с цена 300 лева, а за деца ще струва 150 лева, информираха от dunavfans.org.

В останалите сектори, децата до 12 години ще влизат безплатно. Картите са вече налични в магазин „SportLic“.

Общо 30 бройки са готови, но има готовност да се отпечатат 200, ако има интерес. Ако дори и това число бъде надминато, ще бъдат направени още бройки. Абонаментната кампания беше обект на месеци спекулации дали изобщо ще бъде предлагана, както и спорове как трябва да изглежда, но броени дни преди първия шампионатен домакински мач, тя вече е на линия и сега ще изследваме какво точно предлага тя на фенове.

ПЛЮСОВЕ

Ценова отстъпка

Картата важи за всички мачове през сезона, включително за плейофите и Купата на България. Цената на домакинствата срещу Лудогорец, Левски и ЦСКА-София ще бъде 10 лева, а срещу всички останали – по 8 лева. Това означава, че ако „Дунав“ се класира за топ 6 отново, комбинираната стойност на билета се получава 156 лева. Ако „Дунав“ е във втората осмица, то цената е 150 лева. Това прави между 33% и 35% отстъпка от сумарната цена на билета, при това без да включваме евентуални мачове за Купата на България, където се очаква този сезон „Дунав“ да има високи цели и амбиции. Общо сезонният билет ще покрие минимум 18 мача.

За сектора с козирка цената на обикновен билет ще бъде 20 лева, което прави сумарна цена от 360 лева за целия сезон. Това означава, че при цена от 300 лева за карта, средната цена на билета става 16,67 лева за възрастен и 8,33 за деца.

Средна цена

Средната цена е 5,55 лева без евентуални мачове за Купата на България. За сравнение средната цена на пропуска мач за мач е 8,67 лева при вариант първа шестица и 8,33 лева при вариант втора осмица.

Удобство

Купувайки си карта, забравяте за всякакви опашки и ходения до каси, за да си осигурите билет. Също така влизате лесно и бързо на стадиона без да се съобразявате с опашки и други неудобства, които могат да възникнат особено преди по-завързаните мачове. Картите за козирка пък осигуряват гарантирани места в сектора с най-удобни седалки и най-добра видимост.

Може да бъде преотстъпвана

Ако не можете да посетите някой мач, можете да преотстъпите картата си на някой приятел или познат и така да не се загуби от нейната стойност. Картите са пластики и имат само баркод за верификация, но не и име или други персонални данни.

Бъдещи подобрения

Цената и самото съществуване на картата беше предмет на голяма дискусия между отбор и фенове.  Не е изключено да да се договорят гарантирани места за картодържателите на стадиона, така че да не се налага да идват по-рано за мачовете. Както и да го гледаме, изгледите проблемът със запазените мести да се реши за картите е налице и може би ще се случи доста по-рано, отколкото за обикновените билети. Също така може да има и някакви отстъпки за фен артикули също като стимул за закупуване. Мислимо е при подновяване следващия сезон да има друга отстъпка и защо не намалението да достигне 40% – 50% от цената на всички билети за годината при лоялност. Макар и всички тези неща все още да не са факт и да не се знае дали изобщо ще бъдат, си заслужава да инвестирате доверие в аванс в клуба, за да може да бъде и по-лесно сбъдването на всички тези неща.

МИНУСИ

Прекалено късно

За съжаление, картата се повява на бял свят прекалено късно – броени дни преди мача с Берое и се изпуснаха месеците на еуфория. Продажбата за новия сезон трябваше да започне още преди първото домакинство в Русе срещу „Локомотив“ (Пд) на промоционална цена, която да расте във времето докато не стигне крайната такава. При подходяща промоция, можеше да се продадат около 2 000 абонаментни карти, докато сега добро постижение би било да се премине границата от 100 карти. Всичко отгоре би било приятна изненада. Казано накратко – за съжаление няма време хората да научат. Затова Ви призоваваме да кажете на всичките си приятели за тази опция – така може да се продаде някоя бройка отгоре.

Всичко наведнъж

Колкото и да предлага ценови отстъпки, трицифрена сума е предизвикателство за всеки среден български семеен бюджет. При масови доходи до 1000 лева в Русе, то 100 лева с предизвестие за няколко дни може да се окаже проблем. В крайна сметка, затова е добре кампаниите да продължават няколко месеца, за да може всичко да се планира в семейния бюджет. И разбира се, тук по-скоро проблемът не е в цената, а във времето за реакция.

Липса на социални пакети

Отново пенсионерите остават извън обсега на картата, както и учащи над 12 години. За сметка на това деца под 12 години ще влизат безплатно. Не ясно обаче как едно дете ще се установи на входа, че е на 12 или 13 години, което е предпоставка за злоупотреби и заобикаляне на правилото.

При всички случаи обаче, това е може би първата карта на „Дунав“, която има своя смисъл и подобрението е несъмнено. Надяваме се въпреки краткото време, да се продадат възможно най-много бройки и призоваваме всеки един фен на отбора да се обзаведе се такава карта. Още повече, че с постигнатия напредък и явно желание на ръководството да развие продукта, притежанието на абонаментна карта може наистина да се отплати сериозно в бъдеще!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари