Пуснаха нова обществена поръчка за строежа на спортната зала в СУ "Васил Левски"

1
За предишната поръчка в обявения срок до 25 октомври не е постъпила нито една оферта
За предишната поръчка в обявения срок до 25 октомври не е постъпила нито една оферта Снимка: You Tube / Русе Медиа

За предишната поръчка в обявения срок до 25 октомври не е постъпила нито една оферта

Нова обществена поръчка за изпълнение на строителни и монтажни работи на обект „Изграждане на спортна зала в СУ „Васил Левски“ обяви Община Русе. Причината - за предишната поръчка в обявения срок до 25 октомври не е постъпила нито една оферта, пише Русе Медиа. Затова сега ще има пряко договаряне с поканени фирми.

Както е известно, строежът на залата започна, но бе спрян, тъй като изпълнителят бе обявен в несъстоятелност. След като бе осигурено още финансиране, общината иска да я довърши и търси строителна фирма. Новата сграда ще има връзка към сега съществуващата училищна сграда и ще бъде със самостоятелен подход от към улицата за ползването на съоръженията от външни посетители. В сградата са проектирани две основни съоръжения: зала с игрално поле за хандбал и трибуни за 600 места и плувен комплекс с учебен плувен басейн, разположен в сутеренното ниво.

Стойността на обществената поръчка е малко над 4,1 млн.лв. без ДДС, а срокът за изпълнение е 48 месеца.

Към настоящия момент е осигурено частично финансиране в бюджет 2023 година за СМР в размер от 2 962 667 лв. Останалата стойност на обекта до размера на оферираната ще се осигурява поетапно с приемане на капиталовия бюджет за съответната календарна година. Частта от СМР за обекта, съответстващи на стойност в размер от 2 962 667 лв. с ДДС следва да бъдат реализирани и изплатени до края на 2024 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    1
    daskal
    Срок за изпълнение - 48 месеца (4 години!). Преди 30 години за малко по-дълго от това време хората построиха 50-километров тунел с три тръби под океана! А сега пък Кунчо обещава до края на идната година да е завършена новата плувна база в Парка на младежта. Що така нещо не ми се вярва.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари