Прекратяват договора за басейна в СУ "Васил Левски"

0
Ще бъде обявена нова обществена поръчка за довършването на обекта
Ще бъде обявена нова обществена поръчка за довършването на обекта Видео: Русе Медиа

Прекратяват договора за басейна в СУ "Васил Левски"

Договорът за изграждането на басейн и спортна зала в СУ „Васил Левски“ в Русе ще бъде прекратен и ще бъде обявена нова обществена поръчка за довършването на инфраструктурния обект, съобщава Русе Медиа.

В момента се оформя документацията за извършените до момента строителни дейности, след което ще се пусне и новата поръчка.

Това се случва година и половина, след като на 10 декември 2020 г, бе направена официално първата копка от русенската фирма „Адис Калинов“ ООД. Тя спечели обществената поръчка, като договорът с общината бе на стойност близо 2,5 млн. лв. без ДДС.. Според първоначално обявените намерения в рамките на 5 години трябваше да се изгради басейн за нуждите на две училища и спортна зала с хандбално игрище с около 600 седящи места.

Проверка на място показа, че към момента всъщност дейност няма. Няма работници, няма строителна техника, няма дори пазачи на строителната площадка. Според хората от хората от квартала активните строителни дейности са преустановени още през пролетта на 2022 г.

Обществено достъпната информация, свързана с изпълнителя, показва следното:

– Има образувано дело за несъстоятелност в Русенския окръжен съд, по което все още няма решение, за обявяване на несъстоятелност на „АДИС Калинов“ ООД.

– От справка в Търговския регистър е видно, че съдът е назначил временен синдик – Милена Дякова.

– Има насрочени публични продажби от частни съдебни изпълнители на имущество на „АДИС Калинов“ООД за неплатени задължения.

При откриването на строителната площадка през 2020 г. изпълнителят заяви, че ако община Русе привежда редовно финансиране от бюджета си, обектът може да бъде завършен не за 5, а за около 3,5 години.

От своя страна администрацията тогава пое ангажимента в бюджета да има на разположение достатъчно средства за своевременното и поетапно изграждане на обекта. Това действително се спазва, но строителят се е оказал в невъзможност да изпълни договора заради финансовите си затруднения.

Затова общинска комисия от експерти трябва да извърши оглед на място и да установи дали преведените средства към изпълнителя отговарят на обема и на качеството на свършената работа до момента. След изчистването на отношенията на двете страни и прекратяването на договора ще стартира отново процедурата за обществена поръчка, която обаче ще забави още във времето така чакания басейн за хората от кварталите „Дружба“ и „Чародейка“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    8
    За сведение
    Същата фирма има обществени поръчки и с ВиК , и също по водния проекг
  • 3
    7
    Ха ха ха
    Едва сега ще се установява дали извършените работи отговарят на платеното. И ако не отговарят от кого ще си приберете парите бе, след като фирмата е неплатежоспособна. Оня нещастни Генков, секретаря на Общината за какво отговаря
  • 9
    6
    Недялко
    Водния проект ще го сполети същата участ като басейна. Фалит на фирмите и разкъртени улици .
  • 11
    5
    Аби
    Толкова неудобство създадоха на ученици и родители. Заобикаляме постоянно заради тоя басейн. Накрая хубава работа ама ци----ка
  • 22
    4
    Общината
    Пак в обяснителни режим като със спирките. Абсолютна невинност, не става ясно колко от парите по поръчката са предоставени на фирмата. Въз основа на какви сокументи са одобрени плащанията. Тия ни харчат парите на поразил и трябва да бъдат съдени за безстопанственост и прогонени от властта
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари