Пуснаха на свобода Желяз

1
29-годишният мъж се яви днес в Добричкия съд
29-годишният мъж се яви днес в Добричкия съд Снимка: БТА

Окръжният съд в Добрич освободи от ареста с мярка подписка 29-годишния Желяз Андреев, за когото има искане от САЩ да бъде екстрадиран заради нарушаване на ембаргото срещу Сирия.

Пред съда младият мъж обясни, че като служител в международна фирма не е можел да извърши каквото и да било действие без санкцията на началниците си и в този смисъл няма как да носи вина за направеното от фирмата, в случая – доставка на части за Сирийските авиолинии, информира bTV.

На свидетелската скамейка в негова защита се яви приятелката му Милена Здравкова, с която са били колеги във въпросната фирма. Тя подкрепи думите му, че, като работници на най-ниското йерархично ниво, те са изпълнявали нарежданията на своите преки ръководители.

Съдът мотивира решението си да го освободи с това, че има ниска степен обвиняемият да се укрие, тъй като е с постоянен трудов договор, не е бил осъждан и лично се е явил, след като е бил призован да свидетелства.

На излизане от съдебната зала пред журналисти Желяз Андреев каза единствено, че е удовлетворен от решението на съда и не пожела да коментира нищо друго. 

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари