Днес е Желяз, утре може да съм аз!

0

Стотици добричлии пристигнаха пред сградата на Съдебната палата, за да подкрепят обвинения в нарушаване законите на САЩ Желяз Андреев.

Далеч преди началния час на протеста -18.00 ч., пред съда се изви дълга опашка от желаещи да се подпишат в подписката за незабавно спиране на процеса по екстрадирането на 29-годишния мъж, информира Монитор.

 „Да се спре екстрадицията на Желяз Андреев. Да се проведе справедлив процес на територията на Република България, ако се докаже, че Желяз Андреев е нарушил българското законодателство. Ние искаме справедливост за българските граждани и за Желяз. Искаме адекватен и независим от световните сили съд”, се казва в подписката.

Сред стотиците протестиращи бяха родителите и сестрата на Желяз, техни колеги, родственици и приятели, познати и непознати. Пред Съдебната палата дойдоха и негови бивши учители. Сред тях бе и учителката му от първи клас Тодорка Радилова, която носеше снимка на първи клас и показваше кой е Желяз.

Ако се наложи, ще се търси и юридическа помощ от Америка. За тази цел вече има разкрита банкова сметка”, заяви майката на младежа, Мариела Денчева.

Пред Съдебната палата в София също започнаха да се събират протестиращите в защита на Желяз Андреев, като се очаква броят им да се увеличи в следващия час, съобщи БНТ. Те категорично се обединяват около позицията, че Андреев е невинен и определят обвиненията срещу него като абсурдни. Протестиращите смятат, че процесът по екстрадиране трябва да бъде прекратен. Събират и подписка, носят стикери с надпис „Аз съм Желяз“.

 13 старозагорци излязоха на мълчалив протест пък пред сградата на Съдебната палата в Стара Загора във връзка с казуса „Желяз Андреев“. Протестиращите носеха еднотипни плакати със съдържание „Днес е Желяз, утре може да съм Аз!“. 

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари