Пуснаха движението в тунел „Ечемишка“

1
Ремонтът беше започнат в края на 2021 година
Ремонтът беше започнат в края на 2021 година Снимка: АПИ

Ремонтът беше започнат в края на 2021 година

Пуснато е движението в ремонтираната тръба за София на тунел „Ечемишка“ на АМ „Хемус“.

Тунелът, с дължина 820 м, е в експлоатация от 1985 г. При ремонтните дейности, които започнаха в края на май 2021 г., са премахнати разрушените части от вторичната облицовка. Възстановена е конструкцията на съоръжението и е монтирана нова хидроизолационна система. Извършените ремонтни работи в тунелната тръба включват ремонт на конструкцията, хидроизолация, изграждане на нова дренажна система, асфалтова настилка.

Съоръжението е със системи за пожароизвестяване, вентилация, видеонаблюдение, светофарна уредба, енергоефективно осветление и система за светлинно водене, с които се осигуряват безопасност на пътуването и възможност за бърза реакция при инцидент. Тунелът има и система за отвеждане на запалими и токсични течности от пътното платно.

Със същите системи за безопасност разполага и тръбата за Варна на тунел „Ечемишка“. Нейният ремонт завърши в края на юни 2017 г.

Ремонтните дейности на съоръжението са изпълнени от „Автомагистрали“ ЕАД по договора за поддържане на автомагистралния участък.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    daskal
    Значи е време да затворят съседната тръба.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари