Пускат част от паркинга под "Булстрад Арена"

0
Ще бъдат приложение същите правила за таксуване както и при паркинга под Доходното здание
Ще бъдат приложение същите правила за таксуване както и при паркинга под Доходното здание

"От 1 януари ще бъде завършен първия етап на подземния паркинг под новата русенска зала „Булстрад Арена“, където ще могат да се ползват 150 места. Ще бъдат приложение същите правила за таксуване както и при паркинга под Доходното здание".

Това заяви кметът Пламен Стоилов по време на редовното заседание на Общински съвет - Русе. Подземният паркинг под залата ще се прави на етапи от Община Русе. В крайния си вариант той ще побере малко под 1000 автомобила. От първите 150 места, 13 ще бъдат служебни и 5 за инвалиди. В първия общински подземен паркинг на Русе, който се намира под Доходното здание и заработи през юли, за периода от 8 до 18 часа, русенци плащат по 1 лев за час престой.

В останалата част от денонощието таксата пада до 50 ст. За 24 часа ще се плащат 12 лв. Паркингът разполага с шестдесет паркоместа, организирани на две подземни нива, по тридесет на всяко от тях. Очаква се с влизането в действие на новите подземни общински паркинги постепенно да бъде разрешен проблема и с пренаселените с автомобили русенски улици. Той е особено остър по време на събития в новата зала, когато гостите се чудят къде да оставят колите си.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари