Пулев - Джошуа през март на стадиона на "Тотнъм"?

0
"Би било добре да се изправя срещу друг британец, но имам и задължения", каза шампионът в тежка категория
"Би било добре да се изправя срещу друг британец, но имам и задължения", каза шампионът в тежка категория Снимка: Reuters

"Би било добре да се изправя срещу друг британец, но имам и задължения", каза шампионът в тежка категория.

Само ден измина от реванша между Антъни Джошуа и Анди Руис в Саудитска Арабия, след който британецът си върна притежанието върху 4 от боксовите титли в тежка категория. Два въпроса обаче се появиха веднага след мача: Кога ще е следващата среща на шампиона и срещу кого ще се изправи?

Отговорите вълнуват и спортните фенове у нас, тъй като най-добрият ни боксьор при професионалистите Кубрат Пулев е задължителен претендент за една от титлите на Джошуа, а от Международната боксова федерация (IBF) вече обявиха, че той трябва да се боксира за нея до края на май 2020 г.

Това посочват и от английското издание "Сън", тълкувайки изказванията на Джошуа и промоутъра му Еди Хърн. Според таблоида следващият мач на британеца ще се проведе през март 2020 г., на чисто новия стадион на "Тотнъм" в Лондон, а най-вероятният претендент е именно Кубрат Пулев.

"Да защитавам титлите си у дома ще бъде голяма новина. Би било добре да се изправя срещу друг британец, но ако не се получи, имам задължителни защити и ще се заема с тях", казва Джошуа, цитиран от bTV.

"Лондон ме зове! Не съм се боксирал пред британска публика цяла година, хубаво беше да си взема въздух. Не е зле от време на време да преживяваш спадове. Това показва, че феновете от Великобритания играят голяма роля в моята кариера. Ако се върна у дома, няма как да загубя. Връщам се на работа, защото около март ще трябва да защитавам тези титли. Вече мисля за следващия си мач!", добави още той.

Именно Еди Хърн преди седмица заяви, че Пулев не е сред вариантите за следващ опонент на клиента му. Този пък коментира възможната арена на сблъсъка.

"Стадионът на "Тотнъм" би бил добра локация, трябва да го погледнем. Телефонът ми се запали. Постоянно ми казват: "Доведи го вкъщи!" Хората видяха след мача в Саудитска Арабия, че имаме доста възможности, но Антъни иска да се боксира във Великобритания. Говорихме с "Тотнъм", искахме там да е реваншът с Руис, но датите не бяха подходящи", заяви той.

Стадионът на "шпорите" беше изграден от основи на мястото на "Уайт Харт Лейн" и пуснат в експлоатация в началото на 2019 г. Капацитетът му е 62 062 седящи места.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари