Психологическа подкрепа за жени, преживели операция от рак на гърдата

0
На 27 октомври 2015 г. от 18.00 часа в зала Култура ще се проведе поредната среща за психологическа подкрепа на жени претърпели операция от рак на гърдата, съобщават организаторите
На 27 октомври 2015 г. от 18.00 часа в зала Култура ще се проведе поредната среща за психологическа подкрепа на жени претърпели операция от рак на гърдата, съобщават организаторите Снимка: Сороптимист - Русе

На 27 октомври 2015 г. от 18.00 часа в зала Култура ще се проведе поредната среща за психологическа подкрепа на жени претърпели операция от рак на гърдата, съобщават организаторите.

Инициативата е продължение на организираната от „Сороптимист интернешънъл” - Клуб Русе кръгла маса на тема: ”Не си сама - психологическа подкрепа на жени, претърпели операция от рак на гърдата” на 2.06.2015 г. 

Според статистиката, над 80% от пациентките изпадат в депресия, а в България все още не се оказва адекватна психологическа подкрепа в хода на лечението. Липсва достатъчно информация, литература, както и изследвания по темата. Голяма част от жените срещат трудности в социалната адаптация, някои дори трудно си намират работа, а това драстично нарушава правата им.

Ето защо психологическата подкрепа е важна и неразделна част от лечението на тази тежка диагноза. Жените се нуждаят от помощ, за да преосмислят болестта, да възприемат промяната в начина си на живот и уверено да продължат напред, коментират специалистите. Целта на създадената група е да съпътства жените в периода на рехабилитация и да помогне за връщането им към обичайния ритъм на живот след изпитанието. 

Тези, които желаят да получат подкрепа могат да се запишат на посочените координати:

Веселина Тончева -  социален психолог
Тел.: 0879541972
email: [email protected]
[email protected]

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари