Психолог: 25% от негласувалите са хора с постижения в различни области

0
Проведено е проучване на хора, които не са отишли до урните да гласуват
Проведено е проучване на хора, които не са отишли до урните да гласуват Снимка: bTV

Проведено е проучване на хора, които не са отишли до урните да гласуват

Гласуващите и негласуващите си приличат по структура, имат еднакви психологически тенденции, но не са еднакви от гледна точка на мотивацията за гласуване, или не. Това заяви в студиото на „Лице в лице“ по bTV психологът Пламен Димитров.

Проведено е проучване на хора, които не са отишли до урните да гласуват.

„Това, което имаме от извадката на хронично негласували пет пъти, е устойчива група от 25% от негласувалите, които са конструктивни, жизнени хора, с реални успехи. Не мерим нагласи, а практики, поведение, начин на живот. Това, което имаме там, са хора с постижения в различни области“, обясни психологът.

„Най-голямата група негласуващи можем да ги наречем „пасивно-защитни“, тях животът ги гази, имат много проблеми, които се отразяват на емоционалната им стабилност“, добави Пламен Димитров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    бавно мислещ
    Пейте си тази песен, и си вярвайте. Човече, хората които не сме гласували, сме най нормалните. Не, че другите не са, разбираемо е всеки иска нормално функционираща държава, но това което се случва от 2 год. не е нормално.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари