Провеждат безплатни очни прегледи в Русе

0
Провеждат безплатни очни прегледи в Русе
Снимка: ladyzone.bg

Световната седмица на глаукомата ще бъде отбелязана с безплатни скринингови прегледи в Русе. Те започват от следващата седмица в Многопрофилна болница за активно лечение „МедикаРусе”.

Прегледите ще бъдат в рамките на две седмици – от 10 март до 21 март 2014 година, в отделението по Очни болести на лечебното заведение.

На пациентите ще бъде направен основен преглед и измерване на вътреочното налягане, което е основна предпоставка за появата на глаукома, поясни началникът на отделението д-р Стела Шаханова.

Прегледите ще се извършват всеки работен ден, между 12.30 часа и 13.30 часа.

Записване, може да бъде направено на регистратурата на МБАЛ „МедикаРусе”, на улица „Рига” 35, или на телефон 082/830230082/ 830230082/ 830230. Глаукомата е очно заболяване, което протича с намаление на зрението, поради увреждане на очния нерв от високо очно налягане. Наблюдава се предимно при възрастни лица над 60 години, но според специалистите, всички пациенти над 40 години подлежат на ежегоден контрол на вътреочно налягане. Заболяването води до необратимо увреждане на зрението и в нередки случаи до пълно ослепяване.

Глаукомата е лечима в начален стадий на болестта. Въпреки че, до скоро се е считало, че единственият й причинител е вътреочното налягане, последните изследвания показват, че болестта може да се развие и при негови нормални стойности.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари