Безплатни профилактични прегледи за глаукома в УМБАЛ "Канев"

0
Необходимо е предварително записване на тел.: 082/887 467
Необходимо е предварително записване на тел.: 082/887 467 Снимка: БГНЕС / архив

От 7 - 13 март се отбелязва Световната седмица за борба с глаукомата

Във връзка с това лекарите от Отделение Очни болести на Университетска болница „Канев“ ще извършват безплатни профилактични прегледи. Партньор в тази инициатива е Doppelherz® .

Поради мерките свързани с епидемията от корона вирус, консултациите ще се проведат на 11 октомври /четвъртък/, от 11.30ч. до 13.30 часа, в специално обособен пункт във фоайето на Хирургичен блок на лечебното заведение. Необходимо е предварително записване на тел.: 082/887 467

Глаукомата е сред водещите причини за слепотата в света, днес това заболяване застрашава зрението на милиони хора. Болестта  прогресивно уврежда зрителния нерв и често протича без симптоми, а уврежданията са необратими. Приблизително 80 милиона души в света имат глаукома, а 50% от тях не знаят това. Ако не бъде диагностицирана и лекувана навреме, глаукомата може да прогресира до слепота.

Тази година мотото на кампанията е „Светът е светъл, защитете зрението си!“. Тя отразява надеждата на инициаторите от Световната асоциация по глаукома, че чрез редовни профилактични прегледи, хората ще продължат да виждат света около нас, изпълнен с красота, чар и
приключения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук