Провеждането на Олимпиадата зависи от откриването на ваксина за COVID-19

0
Олимпийските игри в Токио бяха отложени за лятото на 2021г.
Олимпийските игри в Токио бяха отложени за лятото на 2021г. Снимка: ЕПА

Олимпийските игри в Токио може да не се проведат дори и през лятото на 2021 година, ако дотогава не бъде открита и вкарана в употреба ваксина срещу новия коронавирус.

Това смята един от водещите световни здравни експерти проф. Деви Сридхар.

Още миналия месец Организационният комитет в японската столица и Международният олимпийски комитет решиха да отложат Олимпийските и Параолимпийските игри с една година заради пандемията от COVID-19, но дори това време може да не е достатъчно според професора от Университета в Единбург.

"Чуваме от учени е възможно ваксината да бъде намерена по-бързо. Мислех си, че ще стане след година, година и половина, но чуваме, че е възможно да е по-скоро. Ако до една година получим ваксина, тогава провеждането на Олимпиадата е реалистично. Ако бъде открита ефективна и достъпна ваксина, това ще промени всичко. Ако обаче това не се случи, провеждането на Игрите ми изглежда много нереалистично", коментира Сридхар.

"Мисля, че те взеха правилното решение, като казаха, че ще отложат Олимпиадата с една година и ще си оставят време за преценка. В дългосрочен план единственият начин да излезем от тази ситуация е науката", допълни професорът. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари