Проверяват полицай за тормоз над млад мъж

0
Случаят е от село Вълкосел
Случаят е от село Вълкосел Видео: NOVA

Случаят е от село Вълкосел

Нов сигнал за превишаване на полицейски правомощия. Главният секретар на МВР разпореди проверка за действията на униформен заради твърдения за оказан тормоз при проверка.

На главната улица във Вълкосел в нощта на събота срещу неделя Алил Чавдаров седи на пейка със свой приятел, когато покрай тях минава патрулиращ автомобил.

Спряха пред нас и ни питаха дали сме крещели нещо на тях. Ние с приятелите ми казахме, че не сме. И конкретният полицай започна да се държи малко по-вулгарно”, разказва Алил Чавдаров, предаде NOVA.

Във видеоклипа се чуват различни закани.

Казвам, че има камера, той казва, че ще ме качи в колата и ще ме закара в съседното село там да ме бие. Полицаят не го познавах до този момент, вече го познавам. Колегата му каза, че го снимаме и той опита да дръпне телефона и тогава клипът приключи”, разказва Алил Чавдаров.

Главният секретар на МВР призна - записът показва проблем в подготовката на някои униформени.

Това поведение е красноречиво доказателство, че нашите колеги трябва да имат съвършено нов подход във взаимоотношенията с гражданите, когато се упражняват полицейски правомощия”, заяви Живко Коцев.

Той е разпоредил незабавна проверка по случая, за да се установи позволил ли си е полицаят да упражнява тормоз при проверка.

Разпоредили сме още тази сутрин с министъра на директора на Националната полиция да извърши детайлна проверка на събитието, на подхода, за това отговарят ли наистина твърденията за тормоз, системен тормоз”, заяви Коцев.

Той допълни, че според предварителните сведения полицаят е без досегашни провинения. Не е имало и сигнали срещу него.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари