Проверяват има ли извънреден труд по делото "Барселонагейт"

0
Проверяват прокурора по "Барселонагейт", разпоредил служители на СГП да работят извънредно в събота
Проверяват прокурора по "Барселонагейт", разпоредил служители на СГП да работят извънредно в събота Снимка: Dunavmost

Проверяват прокурора по "Барселонагейт", разпоредил служители на СГП да работят извънредно в събота

Градският прокурор е издал заповед за извършване на проверка по административна преписка.

Повод за проверката е устното разпореждане на наблюдаващия прокурор по делото "Барселонагейт: за полагането на извънреден труд на 03.06.2023 г. от служители на СГП, без разпореждането и знанието на административния ръководител, съобщиха от прокуратурата.

Проверката ще уточнява дали има предпоставки за търсене на дисциплинарна отговорност по реда на Закона за съдебната власт.

Съществуват разумни основания да се смята, че по този начин е допуснато нарушение на трудовото законодателство. В настоящия случай е следвало административният ръководител да бъде уведомен, за да се изготвят заповеди за полагане на извънреден труд и по този начин да бъдат защитени правата на служителите.

Предмет на проверката не е какви действия по разследването са извършени, кога и защо, тъй като това е единствено и само от компетентността на наблюдаващия прокурор.

Проверката е възложена на основание Методически насоки за работа на административните ръководители на прокуратури при упражняване на правомощия по дисциплинарна отговорност, издадени от ВСС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари