Проверки не установиха изборни пришълци в две русенски села

3
В селата Джулюница и Копривец не се установиха притеснителни тенденции във връзка с регистрации по настоящ адрес в последния момент
В селата Джулюница и Копривец не се установиха притеснителни тенденции във връзка с регистрации по настоящ адрес в последния момент Снимка: БГНЕС / архив

В селата Джулюница и Копривец не се установиха притеснителни тенденции във връзка с регистрации по настоящ адрес в последния момент

Приключиха проверките в селищата в Русенско, където бе установен завишен брой регистрации по настоящ адрес в периода от април 2022 г. до април тази година. Проверките, които се извършиха в селата Джулюница /община Ценово/ и Копривец /община Бяла/ бяха разпоредени от областния управител Данаил Ковачев и са съгласно Закона за гражданска регистрация във връзка с писмо на министър-председателя Николай Денков и доклад на министъра на регионалното развитие и благоустройството.

Колкото до село Джулюница, регистрациите по настоящ адрес са 40, а същевременно 48 са подадените заявления за гласуване. Това представлява близо 24% от регистрираното за изборите население от 165 човека. След проверка в населеното място чрез анкетиране, беседи и анализ на записите в „ГРАО“ се установява, че броят регистрации дори е намалял за времето от проверките на комисията от 44 през месец юни до 40 през месец октомври. От тези 40 девет са на деца. От останалите 31 души 15 са хора в пенсионна възраст с безсрочни лични карти или т. нар. безсрочен постоянен настоящ адрес в друго населено място, който не са длъжни да променят. Тези хора са от категорията постоянно посещаващи имотите си в селото или преместили се, уточниха от Областната администрация в Русе.

Що се касае до село Копривец 44 души са с регистрации по настоящ адрес, а 51 са подадените заявления за гласуване, което е 7% от регистрираното за изборите население от 608 човека. И тук проверката сочи, че броят регистрации е намалял за времето от проверките на комисията – от 61 през месец юни до 44 през месец октомври. Oт тях 18 са на деца. Също така отново е бил установен голям брой на лица в пенсионна възраст с безсрочни лични карти и т. нар. безсрочен постоянен настоящ адрес в друго населено място.

В рамките на проверките не се установиха и притеснителни тенденции във връзка с регистрации по настоящ адрес в последния момент, като става ясно, че голяма част от регистрациите по настоящ адрес и двете населени места са извършени през 2022 г. В проверките участва и представител на Областна администрация – Русе. Продължават проверките по повод получения списък с адресни регистрации с 6 и повече лица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Чужденец
    Русе бил с ново име вече? Син Царски Секс!
  • 4
    2
    Русенец
    Едни други проверки не установиха индустриални замърсявания, ама карай.
  • 9
    1
    Сексуален Пришълец
    И в село Нисово има един Сексуален Пришълец. От далечна Арабска Държава е. Дойде с една Николовска Извратенячка и К_рва
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари