Проверка: Платена публикация ли е интервюто на Кирил Петков за "Таймс"

0
Националното радио проучи въпроса
Националното радио проучи въпроса Снимка: МС / архив

Публикации в онлайн медии твърдят, че неотдавнашното интервю на премиера в оставка Кирил Петков за британския вестник "Таймс" е платена публикация

"Интервюто на Петков пред "Таймс" е платена публикация, кой я платил?", "Платено ли е интервюто на Кирил Петков пред "The Times" и кой е дал парите?" са заглавията на въпросните публикации (може да бъдат прочетени туктук и тук). Те се позовават на "Ах, тези медии" – онлайн медиен проект с коментари и интервюта.

Твърдение: Интервю на Кирил Петков за в. "Таймс" е платена публикация

Проверка на БНР показа, че твърдението за платеното интервю в "Таймс" не е публикувано на сайта на "Ах, тези медии", а само във Фейсбук профила на медията.

"Никой обаче не се сети да повдигне въпроса кой е платил тази очевидно ПЛАТЕНА публикация" – се отбелязва в публикацията във Фейсбук.

Какво показва проверката

В онлайн публикацията на интервюто с Кирил Петков от 26 юли т.г. в авторитетния британски всекидневник не е посочено публикацията да е платена, както изискват журналистическите стандарти.

В отговор на запитване дали интервюто е платено от Министерския съвет, от Кирил Петков или от някой друг, редактор от вестник "Таймс" категорично отрече публикацията да е платена.

"Не публикуваме платено съдържание от такъв тип", посочи той пред БНР.

Заключение

Твърдението, че неотдавнашното интервю на Кирил Петков пред британския в. "Таймс" е платена публикация, е НЕВЯРНО. Статията на сайта на изданието не е означена като платена, а редактор от вестника категорично отхвърли пред БНР възможността интервюто да е платено съдържание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Гошо куче лошо
    Единствения, който плаща на The Times са потребителите, които консумират съдържанието на медията. The Times при най-първата вълна на Ковид дори не взе полагащите се помощи за всеки служител от държавата, за да запази неутралитета си и да не се подлага под въпрос обективността на съдържанието. The Times е медия с над 100 годишна история, като не е пропускала да издаде брой, дори по време на WWII. Кирил Петков е твърде преходна фигура, подобна медия да рискува реномето си.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари