FAZ: Никога досега български премиер не е бил толкова категорично срещу Русия

7
Положителни са коментарите на немското издание и по отношение на вицепремиера Асен Василев и твърдата му позиция, че България не може и няма да бъде васална държава
Положителни са коментарите на немското издание и по отношение на вицепремиера Асен Василев и твърдата му позиция, че България не може и няма да бъде васална държава Снимка: БГНЕС

Никой български министър-председател досега не е бил с толкова категорична позиция срещу Русия, както Кирил Петков през последните дни

Това пише кореспондентът за страните от Югоизточна Европа със седалище във Виена Майкъл Мартенс за авторитетния вестник Frankfurter Allgemaine Zeitung (FAZ), предава вестник 24 часа.

Той публикува анализ, посветен на "исторически важното решение" за България (гласуването в Народното събрание от 04.05.2022 г. - б.р.)

Авторът Михаел Мартенс определя извънредното заседание на парламента по повод изпращането на военно-техническа помощ до Украйна като един от най-важните дебати на българския парламент в последно време.

Очакваната подкрепа за Украйна може да постави началото на промяната в нагласата на България към Русия. Въпреки че не може да се отрече влиянието, с което Русия се е сдобила още от Руско-турската Освободителна война през 1878 г., в материала се отбелязва, че България не винаги е била на страната на Русия и се дава пример със световните войни.

Тези времена обаче отминаха – пише кореспондентът на FAZ, реферирайки към историята.

Статията акцентира и върху изказването на българския премиер по време на посещението му в Киев, а именно: че пред България стои "цивилизационен избор" да застане на страната на демократичния свят, както и желанието на премиера да се върне в Киев, за да празнува победата на Украйна.

Освен на категоричната позиция на българския премиер, който осъжда войната и непровокираната агресията от страна на Русия спрямо цивилното население на Украйна, немското издание обръща внимание и на договорената помощ по време на срещата на премиера с президента Володимир Зеленски в Киев: Варна да се превърне в логистичен хъб за износа на зърнени продукти от Украйна. Към това се прибавя и възможността в България да се поправя украинска военна техника и твърдото убеждение на Кирил Петков, че мнозинството ще подкрепи предложението.

Положителни са коментарите на FAZ и по отношение на вицепремиера Асен Василев и твърдата му позиция, че България не може и няма да бъде васална държава.

Мачът, в който някой се опитва да ни казва какво да правим, да ни насилва и изнудва, приключи. България трябва да помогне на Украйна да победи, защото иначе цяла Източна Европа я грози опасността да се превърне във васален придатък на Русия, обобщава изданието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    7
    Искрена
    Ааууу, щом министър-председателят ни НЕ ПОДДЪРЖА СЛУГИНСКАТА ПОЛИТИКА НА БКП/БСП към Русия,червената коалиция е силно загрижена за кремълските си хонорари. Затова тутак-си активира лумпенията за активно мероприятие В БЪЛГАРСКА ПОДКРЕПА ЗА АГРЕСОРА - РУСИЯ.
  • 8
    6
    Ами
    тое е като кон. Кон с капаци. Никога не сме имали толкова дървен премиер министър. Той трябва да е гъвкав и да извлече миксималните ползи. А не да се прави синка на гърдите и да крещи- бугар, бугар.... стискай си канадския паспорт. Жалка история.
  • 13
    5
    Русенка
    Мачът, в който някой се опитва да ни казва какво да правим, да ни насилва и изнудва, приключи Kak ще е приключил ?Ти продължаваш да слушаш запада и правиш това ,което ти се казва ! Не помислихте за българския народ,за бизнеса ! Какво ми дава на мен НАТО и ЕС?Съсипаха ни държавата без животновъдство без заводи и унищожиха военната ни техника за да купуваме техните боклуци!!!
  • 12
    4
    Киро Тортата
    Канадски тортички да хапвам първа радост е за мене!!!
  • 11
    3
    русенец
    Не, той няма нищо против Русия, просто така му дърпат конците, така говори. Ей на, вчера отишли при него превозвачите ни за да споделят проблемите си и да търсят решение, той им разказвал за тортите на жена си. И други дебили сме имали за министър-председатели през последните 30 години, но никога в такива страшни времена, когато начело на държавата трябва да е МИСЛЕЩ ЧОВЕК, а не МАРИОНЕТКА!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари