Проверка откри "системни нарушения" в Софийска градска прокуратура

2
Тя започна след оставката на Невена Зартова и целия ѝ екип
Тя започна след оставката на Невена Зартова и целия ѝ екип Снимка: БГНЕС

Тя започна след оставката на Невена Зартова и целия ѝ екип

Системни нарушения и пропуски в Софийската районна прокуратура за последните 4 години. Това е установила проверката на Върховната прокуратура, предаде NOVA.

Сред тях са нарушен принцип на случайното разпределение на делата. В някои от случаите районната прокуратура е била „инструмент за решаване на търговски спорове“.

Проверката е обхванала работата на бившия районен прокурор на София Невена Зартова, както и на четиримата ѝ заместници. Всички те подадоха оставки след започването на тази проверка.

Върховните прокурори са установили, че прокурорите от отдел „Специализиран“ са наблюдавали преписки и дела за престъпления с висок обществен интерес, но и преписки, които не отговарят на тези критерии.

В нарушение на закона прокурорите са се произнасяли и по дела, които са от компетентност на градската прокуратура, е установила още ревизията на Върховната прокуратура.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    нунчо
    Мафията се е сраснала в цялата държавна власт
  • 4
    1
    Ivan
    Откривате,всеки ден нарушения,обаче арестувани,наказани,в затвора,няма,защо ни занимавате тогава,започнете по сериозно да си гледате работата,нали??
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари