Проверка: Няма опашка от камиони пред завод „Дунарит“

2
Днес има само един камион, който да товари стока
Днес има само един камион, който да товари стока Снимка: Google Street View / Архив

България и в момента изнася огромни количества оръжие към Украйна през посредници, твърди председателят на „Възраждане” Костадин Костадинов

„Тази вечер от летище Варна ще излети отново украински АН-12 за Полша. В момента пред „Дунарит” има колона от украински тирове, които доколкото зная товарят тротил. Вчера от „Арсенал” също са товарени огромни количества оръжия”, съобщи още депутатът.

„Отиват в Полша и оттам се преразпределят към Украйна, износът не е директен”, допълни Костадинов пред репортери в Народното събрание.

Проверка на Русе Медиа показа, че тези твърдения не отговарят на истината и са силно преувеличени по отношение на „Дунарит“.

Днес има само един камион, който да товари стока, а направлението, по което се движи, е търговска информация, която единствено търговецът може да даде, ако желае. Експерти припомниха, че за да се извърши каквато и да е сделка от военно-промишления комплекс, е необходимо да се премине през редица контролни комисии и органи, които имат публични сайтове с информация за издадените разрешителни и извършените сделки.

От военния завод „Дунарит“ уточниха, че всеки, който има право да поиска и получи конкретна информация, може го да направи по съответния предвиден от закона ред.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    5
    до 1
    Ти пак ли изплува, бе? :) Ако нямаш какво смислено да кажеш, понеже си тъп охранител, поне не се обаждай, бе милиционер!
  • -5
    4
    До 1
    Има,и се оказа болното самочувствие на един нарцист с НИК русенец!
  • 8
    3
    Киро тъпото
    То и аз *нямах* канадско гражданство, ама ме спипаха. Обаче изведнъж се оказа, че не съм нарушил закона, щото го промениха специално за мен! Нали идвам от братска Канада, да ви оправя за няколкостотин дни и да си бия камшика.... https://www.svobodnaevropa.bg/a/31531724.html
  • -2
    2
    Копейкин
    Как така и кой смее да ме проверява. Всичко което казвам е истина. Приличам на другаря Путин, уча се от него, да говоря само истината. Ето, Путин не нападна Украйна, тя сама инсцинира всичко това. Крайцерът "Москва" се самозапали и въобще не е удрян от украинска ракета. Спасихме всичките 510 морячета от кораба "Москва", ама те после се самоодавиха. Корабът "Москва" беше помлян от 9 метрова вълна от най-мошното цунами Та така скъпи ми избиратели и аз говоря само истината. Никога не съм вземал държавна партийна субсидия, но огромната къща я купих с пари от спестени закуски. Никога моите депутати не са се ваксинирали срещу бича КОВДИ. Честна копейкинска дума.NF
  • 14
    1
    русенец
    А проверка за украински тирове на границата и с какво са натоварени има ли?:)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари