Провал, излъчван на живо

2
Само наивник би се изненадал, че МВР не успя да хване издирвания Росен Ангелов
Само наивник би се изненадал, че МВР не успя да хване издирвания Росен Ангелов Снимка: bTV

Само наивник би се изненадал, че МВР, въпреки стоварената навалица от жандармерия, бронирани коли и тежковъоръжени полицаи, не успя да хване издирвания за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов при спекакцията в Луково.

Беше ясно, че шансът органите на реда да изпуснат заподозрения е огромен, тъй като те направиха всичко възможно това да се случи. Основно - допуснаха медиите да "изпортят" цялата акция.

"В къщата видимо беше живял човек до около 9.30 – 10 ч. сутринта вчера, тогава е напуснал самата вила. Явно човекът, който е бил вътре, се е уплашил от медиите, които рано оповестиха тази полицейска операция. Предполагам, че медиите се намесиха много рано и той е чул за акцията от новините. Затова и операцията не беше успешна". Това заяви кметът на Луково Румен Колев.

Нормално е едно разследване да се компроментира, когато има журналисти, допуснати до местопрестъпление, намиращи веществени доказателства, които в последствие разглеждат, заснемат и разпространяват в национален ефир. Нормално е да се компроментира, когато заедно с полицията по горите се катерят репортери, които дословно съобщават колко бронирани коли има, къде органите претърсвят с металотърсачи и друга подобна детайлна информация. Нормално е да се провали и когато българската "Ал Джазира" предава спекакцията на живо, съобщавайки постоянно къде кой път е заварден, как се организира полицията и т.н.

И за тази ситуация не са виновни самите медии. На тях им е работа да търсят, да упорстват и да си пробват късмета. На полицията, от друга страна, й е работа да не ги допуска до активни разследвания и спекакции, при които конфиденциалността е от ключово значение.

Вчера в най-различни медии се появяваха неофициални информации, в последствие потвърждавани, които няма от къде да бъдат получени, освен от вътрешни хора от разследването. Или както една от медиите посочи свой източник - "много важен човек от МВР".

Е, докато в МВР има глупаци, които не осъзнават колко градивна, но и колко пагубна роля могат да играят средствата за масова информация, неуспешни акции ще гледаме постоянно. Вчера, в единоборството полиция - медии някой не си свърши работата. И това не бяха медиите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари