Протестите на земеделските производители ще продължат до 13 февруари

0
Единственото искане е оставката на земеделския министър, заяви Венцислав Върбанов
Единственото искане е оставката на земеделския министър, заяви Венцислав Върбанов Снимка: Венцислав Върбанов / Facebook

Единственото искане е оставката на земеделския министър, заяви Венцислав Върбанов

Земеделците няма да спрат протестните си действия и ще продължат до 13 февруари т. г. с единственото искане - оставката на земеделския министър Кирил Вътев. Това заяви председателят на Асоциацията на земеделските производители Венцислав Върбанов, бивш министър на земеделието, предаде БНР.

За София мога да ви гарантирам, че няма да протестираме, заяви той. Към момента не може да каже, в кои точки в страната ще продължат утрешните стачки на представители от сектора.

Всички производители лице в лице заявихме на министъра, че не искаме да работим с него, призна Върбанов и допълни, че нямат никакви политически намерения.

"Искаме да има правила, ако министърът искаше да води преговори със сектора, дори и да има някой с търкания и да иска нещо индивидуално, трябваше да събере всички на една маса и каже какви възможности има държавата", каза Венцислав Върбанов в предаването "Нещо повече".

Той е убеден, че няма откъде да бъдат намерени исканите 420 млн. лв., както и че относно земеделието в Брюксел ще има проблеми.

"Продължават протестните действия до оставката на министъра на земеделието, от 15 – 16 станахме 26 организации – зърнопроизводители, зеленчукопроизводители, овощари, животновъди, пчелари – целия спектър на земеделската дейност и преработватели", обясни за продължаващите протести Върбанов.

"Не казвам, че секторът е разделен, а това че министърът със своите действия се опита да ни раздели. Утре нашите хора излизат на различни места в страната. Ние сме заявили до 13 февруари", предупреди председателят на Асоциацията на земеделските производители.

И обясни, защо искат оставката на Кирил Вътев: "Първо, че не работим добре е една от причините, но всички тези месеци той показа, че не може да се справи с отговорностите и предизвикателствата. Не можа да ни защити в бюджета, за украинската помощ, избутаха ни от пазарите. Няма никаква комуникация."

Днес имахме среща с него и му казахме "най-добре да дойде при нас, където му е мястото и да оваканти министерския пост, там да застане човек, който ще носи отговорност"", препоръча на министъра Венцислав Върбанов.

И попита: По какви критерии бяха избрани поканените и защо нашият министър подвежда и прехвърля отговорността на премиера. Защо това сега се прави, след както бюджетът е приет и сега започват да се търсят средства от МЗ и ДФ Земеделие, при всички положения това ще наруши инвестиционната програма.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари