Кирил Вътев: Срещу такъв протест кой би подал оставка?

0
Земеделският министър заяви, че "на всичкото отгоре търпим срам в Брюксел"
Земеделският министър заяви, че "на всичкото отгоре търпим срам в Брюксел" Снимка: БТА / архив

Земеделският министър заяви, че "на всичкото отгоре търпим срам в Брюксел"

Всички сте гледали какво се случи в Комисията по земеделие. Протест, който иска България да наруши европейския регламент – нека, всеки сам реши какъв протест е това. Срещу такъв протест кой би подал оставка?

Това заяви министърът на земеделието Кирил Вътев в отговор на въпрос на БГНЕС относно протестите на земеделците и исканата му оставка.

"Ако имаме пропуски, ако имаме някакви грешки, ако сме ощетили някого – да, няма да чакам да ми я искат. Но в случая ние изпълняваме европейския регламент", подчерта Вътев.

Земеделският министър заяви, че "на всичкото отгоре търпим срам в Брюксел". "Всички държави си намаляват таваните. Някои дори нямат европейска помощ. Ние сме единствените, които не сме доволни от увеличаването на тавана и искаме и да няма такъв. Буквално ни се чудят на акъла, а това е вследствие на нежеланието на всички тези хора", каза още той и добави, че започва да се чуди на какъв език трябва да говори, за да го разберат.

Вътев припомни, че в парламентарната комисия по земеделието, храните и горите попита би ли решило Народното събрание да вмени на ръководството на Министерството на земеделието да наруши европейския регламент и ако да, тогава ще го изпълнят. Тогава председателят на Комисията по земеделие Десислава Танева заяви, че подкрепят министъра.

"Вие видяхте там какво поведение настана. За пръв път земеделски производители са изгонени по време на заседание на Комисията по земеделие в Народното събрание. Извинявайте, но това е върховен орган на страната. Всеки средно възпитан човек би се държал по по-различен начин", заключи министърът на земеделието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари