Протестиращите сменят тактиката си

6
От блокиране на кръстовища се преминава към блокиране на институции
От блокиране на кръстовища се преминава към блокиране на институции Снимка: БГНЕС

От утре протестиращите сменят тактиката си - от блокиране на кръстовища се преминава към блокиране на институции.

"Призоваваме ви да обсадим и опънем палатки пред всички възможни държавни учреждения: Съдебната палата, Министерство на Отбраната, Правосъдието, Туризма, Културата, Спорта, Финансите, Труда и Социалната политика, Министерствата на Вътрешните и Външните Работи, Европарламента! Докато свалим правителството!", пишат от Отровното трио в страницата на събитие, планирано за утре в 17 часа пред Съдебната палата в София.

"Блокадата на кръстовищата несъмнено е ефективна, защото привлича общественото внимание, но в същото време се превръща в още една причина за несъгласие и разединение помежду ни, която управляващите използват срещу нас. Нека обсадим ключовите институции и да пречим на когото трябва", обясняват организаторите. И допълват: "Всекидневно постигаме развитие в изпълнението на исканията си и това е видно за всеки един човек, дошъл да подкрепи протестите на живо. Правителството е все по-безсилно, действията му - все по-отчаяни. Нуждаем се от още по-цялостно и безкомпромисно присъствие. Ако се организираме да блокираме изходите на държавните граници, исканията ни ще се изпълнят за едно денонощие".

Днес окончателно стана ясно, че нито премиерът Бойко Борисов смята да подава оставка, нито главният прокурор Иван Гешев. Борисов отново прибегна до поизчерпания номер да се окъпе в работническата любов по строежите на магистрали, като от джипката обяви, че е преборил коронавируса, финансовата криза, мигрантите и икономическата криза, намекна, че е заплашил със запис Христо Иванов и обеща важни решения, сред които не е неговата оставка. Гешев пък днес отведе битката си с битовата престъпност в Добрич и Силистра, като случайно или не по същото време в дунавския град бе проведена акция за акцизни стоки в детски център "Биберон".

Днес към исканията на протестиращите се присъединиха и учени от БАН, които в остра позиция настояват за оставка на правителството

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари