Протестиращи блокираха пътя Русе - Варна

4
Исканията им са да излязат незабавно машините и да започнат работа
Исканията им са да излязат незабавно машините и да започнат работа Видео: Русе Медиа

Втори пореден протест за състоянието на пътя Русе-Кубрат се проведе днес на кръстовището на „Джъмбо“.

Участниците затвориха главния път Русе-Варна, като исканията им са отново същите – да излязат незабавно машините, за да започнат рехабилитацията на 47-те километра разбита отсечка, предава Русе Медиа.

Този път протестът започна доста странно – със скара за печене на кебапчета. Обясненията на организаторите бяха, че това било за подкрепа на участниците, които са отделили време да дойдат.

Въпреки че процедурите по обществените поръчки вървят, има избрани изпълнители за ремонта, има осигурени средства и всичко е въпрос на законови срокове, които няма как да се скъсят, хората не искат да чакат. Остава месец и половина до началото на строителни дейности, които ще започнат най-късно в началото на септември, но протестиращите заявяват, че не вярват на АПИ, тъй като са се наслушали на обещания.

Реално тези протести не могат да променят нищо и не могат да ускорят процеса.

Ако ремонтът не започне наесен, тогава блокирането на пътища може да има ефект за оказване на натиск върху институциите. Сега единствено дават знак, че този път хората са твърдо решени да отстояват правото си да се движат по нормални пътища.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари