Проф. Олег Асенов: На пътя Русе - Кубрат септември ще дойдат машините

1
Срокът за изпълнение на проекта по договор е 10 месеца
Срокът за изпълнение на проекта по договор е 10 месеца

"Ние разговаряме с превозвачите, за да разберем техните проблеми и тези, които са в наша компетентност да ги решим".

Това коментира проф. Олег Асенов, член на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" на брифинг в Русе

Недоволството на шофьорите идва и от високите цени на ТОЛ системата. По отношение на цените професорът заяви, че повече икономически данни ще има септември и ще бъдат нужни поне два месеца, за да се осъществи някаква промяна. 

"Основния проблем е пак онази философска дилема за кокошката и яйцето - ще има ли хубави пътища без пари? Или може ли да има пари за хубави пътища с много ниски тарифи? Това са едни взаимно изключващи се обстоятелства, в които трябва да намерим допирните точки."

Относно проблемите на пътищата се коментираха дългите опашки, които се образуват на Дунав мост, Олег Асенов поясни, че става дума за логистични въпроси между двете държави и че други органи отговарят за проблема, но добави: " Важното е, че сме идентифицирали проблемите, говори се и дори да не е в нашата сфера, ние наблюдаваме и анализираме, защото все пак ние сме част от службите и администрациите, които живеят в тази част на гранично-пропускателни пунктове."

На срещата се обсъдиха и протестите за пътя Русе-Кубрат, които, припомняме, са заради лошото състояние на пътищата. По този въпрос професорът коментира: "Искам да кажа, че за Кубрат това, което сме поели като ангажимент, беше да бъдат внесени проектите в управляващия орган за програмата и тази седмица са подписани договорите за финансиране. Имаме и процедура за сключване на договор. Смятам, че всички подготвителни мероприятия, включително и вземането на разрешения за строителство и откриване на фронт за работа, ще бъдат приключени края на август. Септември, както сме поели ангажимент, ще дойдат машините." 

Той също поясни, че срокът за изпълнение на проекта по договор е 10 месеца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари