Протестиращите майки поканиха депутатите в палатката си

0
До кого хората с увреждания ще бъдат на ръба на оцеляването
До кого хората с увреждания ще бъдат на ръба на оцеляването Снимка: Добромир Видев

Какво означава "зависима независимост" и докога системата ще убива хората с увреждания у нас - тези проблеми ще поставят отново протестиращите майки на деца с увреждания на специална пресконференция при палатката до парламента, ден преди празника на Независимостта.

За участие в срещата са поканени всички 240 депутати, като всеки от тях е получил писмена покана в пощенската си кутия в Народното събрание.

Майките очакват от народните представители да поемат ясен ангажимент за изпълнението на техните искания - разглеждането и приемането на законопроектите за личната помощ и за хората с увреждания, информира Дарик.

В навечерието на Деня на независимостта майките канят депутатите на среща, за да ги попитат докога хората с увреждания и техните близки ще бъдат зависими от системата и на ръба на оцеляването.

Протестиращите майки очакват приемането на законопроектите за личната помощ и за хората с увреждания до 1 октомври. И въпреки че вторият законопроект е в период на обществено обсъждане до 27 септември, а след това трябва да мине през Министерския съвет, за да стигне до парламента, майките получили уверение от председателя на социалната комисия Хасан Адемов, че ще се направи всичко възможно за гласуването на двата закона.

Ако срокът 1 октомври не бъде спазен, майките излизат на ефективни протести в цялата страна още на следващия ден.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари