Едва десетина депутата се срещнаха с протестиращите майки

0
нито един от управляващото мнозинство не уважи поканата на майките на деца с увреждания
нито един от управляващото мнозинство не уважи поканата на майките на деца с увреждания Видео: BULGARIA ON AIR

Зависима независимост - това е поредната инициатива на родителите на деца с увреждания.

В навечерието на деня на Независимостта те поканиха всички 240 депутати на разговор в палатковия лагер до парламента. Отзовалите се народни представители бяха по-малко от 10 и без нито един от управляващото мнозинство, информира BULGARIA ON AIR.

Родителите описват положението, в което са поставени, като зависима независимост. По думите им хората с увреждания са поставени в зависимо положение не само заради самото си увреждане.

Самото увреждане е считано като причина, за да бъдат дискриминирани по някакъв начин и игнорирани от обществото и законотворците.

Близо 4 месеца, майките на деца с увреждания прекараха в палатков лагер срещу сградата на парламента. Днес те за пореден път пожелаха законопроектът за личната помощ и този за хората с уреждания да бъдат приети в срок.

От Ямбол социалният министър Бисер Петков обясни, че един от готвените законопроекти все още е в процедура на обсъждане.

Протестиращите настояват двата законопроекта, за които настояват да влязат в сила до първи октомври. В противен случай са готови на стачни действия.

Източник: BULGARIA ON AIR
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари