Протестиращи ще блокират пътя Кубрат - Тутракан на 21 юли

1
Недоволството на хората е породено от факта, че платното е осеяно с огромни дупки
Недоволството на хората е породено от факта, че платното е осеяно с огромни дупки

Жители на четири села ще блокират в сряда (21 юли) пътя Кубрат-Тутракан.

Недоволството на хората от Бисерци, Звънарци, Божурово и Юпер, е породено от факта, че платното е осеяно с огромни дупки. „50 години на този път не е правен ремонт, а само някакви временни изпълнения, които не дават трайно решение. Плащаме винетки, защото пътят през селото е първокласен, а си чупим колите”, разказа председателят на инициативния комитет за протеста Мейхат Адилова, пише вестник Силистренски бряг.

Хората се оплакаха още, че междуградските линии не искат да пътуват до Бисерци и затова селото е без транспорт. Собствениците на магазини пък се жалваха, че доставчиците не искат да ги зареждат, за да не си трошат бусовете в разбитото шосе. Тези, които трябва да стигнат до Русе за работа, се налагало да пътуват по обиколен маршрут край Тутракан. А за да стигнат до Кубрат или някое от другите населени места в региона, планирали двойно повече време за пристигане от необходимото.

От Областно пътно управление в Разград обясниха, че имало проект за ремонт на 12-километровата отсечка, която минава покрай четирите села. Ремонтът започнал през май, пари обаче нямало и проектът бил замразен. На въпрос дали има временно решение за запълване на най-големите дупки, инж. Светлана Попова от ОПУ-Разград обясни, че има. „Може да се направи рециклиране, за да могат да минават колите. Ще го направим, но във времето не мога да кажа кога ще стане”, заяви инж. Попова.

Заради неяснотата по отношение на ремонта хората от селата излизат утре (21 юли) в 10 часа на трасето между Кубрат и Тутракан и ще го затворят поне за един час.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари