Протестиращи се залепиха за картина в италианска галерия

1
Нестандартен протест
Нестандартен протест Видео: NOVA

Видео, събиращо голяма популярност в социалните мрежи, показва как двама протестиращи се залепват за картината „Примавера“ на Ботичели в италианска художествена галерия, протестирайки срещу изменението на климата.

Активистите от групата Ultima Generazione казаха, че протестът е първият в „новия сезон на действия“, насочени към музеите, предава NOVA. Изглежда, че е вдъхновен от активисти Just Stop Oil в Обединеното кралство, които наскоро проведоха подобна кампания.

Двама протестиращи залепиха дланите си върху експоната в галерия "Уфици" като предварително разпънаха плакат с надпис „Ultima Generazione No Gas No Carbone (Последно поколение, без газ, без въглища)“.

Няма нанесени щети на картината, цитира Анса изявление на музея. 650-годишната „Примавера“ на Ботичели е една от най-известните картини в света. Уебсайтът на галерия "Уфици" описва картината като „празник на любовта, мира и просперитета“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари